27 Μαΐ 2018

Φασιστική επίθεση κατά μελών της ΟΡΜΑ στο Πέραμα | Κι ένα σχόλιο

Επίθεση δέχτηκαν χθες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι της ΟΡ.Μ.Α. από ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια τακτικής παρέμβασης της Οργάνωσης στο Πέραμα. H παρέμβασή τους ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων και ενώ κατευθυνόντουσαν προς το λιμάνι του Περάματος δέχτηκαν στην αρχή λεκτική επίθεση από τους χρυσαυγίτες οι οποίοι εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο κατ΄επίφαση "σωματείο" του Αγίου Νικολάου. Παρά την ψύχραιμη στάση όσων συμμετείχαν στην παρέμβαση της ΟΡΜΑ οι νεοναζί αποθρασύνθηκαν και επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και πέτρες. Τελικά οι νεοναζί αναγκάστηκαν σε φυγή και αμπαρώθηκαν στα γραφεία του "σωματείου".

Μετά την επίθεση τα μέλη της ΟΡΜΑ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσουν μηνύσεις. Παράλληλα κατέφθασε και ο βουλευτής της Χ.Α. Λαγός μαζί με τα μέλη της από το "σωματείο" για να καταθέσουν και αυτοί μηνύσεις. Αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή όλων όσων συμμετείχαν στην παρέμβαση στη ΓΑΔΑ!  (περισσότερα εδώ: https://ormantifa.wordpress.com/). Αποτέλεσμα των προσαγωγών ήταν η μετρατροπή τους σε συλλήψεις για έξι αντιφασίστες οι οποίοι σήμερα θα περάσουν από τα δικαστήρια του Πειραιά για τα περαιτέρω!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιφασίστες εκεί που πάνε να καταγγείλουν επιθέσεις φασιστών να βρίσκονται οι ίδιοι υπό έρευνα για προκλήσεις ή και να κατηγορούνται τελικά. Παρόμοια είναι η περίπτωση των δύο φοιτητών στα Σεπόλια.

Έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετές γειτονιές, κυρίως λαϊκές, οργανωμένες επιθέσεις από ομάδες φασιστών που κυκλοφορούν είτε με την ταμπέλα της Χ.Α. είτε και χωρίς αυτή κατά αριστερών, αντιφασιστών και μεταναστών, με παράλληλη ένταση της "πολιτική" τους παρέμβασης (τρικάκια, αφίσες κ.λπ.). Μια τέτοια επίθεση κατά μέλους της ν.Κ.Α. προκάλεσε την αντιφασιστική διαδήλωση στο Ηράκλειο προχθές Παρασκευή. Τέτοιες επιθέσεις έχουν γίνει πρόσφατα στο Περιστέρι, στα Σεπόλια, στους Αγίους Αναργύρους και αλλού. Κυρίως κατά μεταναστών. Στους Αγίους Αναργύρους μάλιστα κρατήθηκε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ όταν πήγε για να συμπαρασταθεί στους Πακιστανούς εργαζόμενους της λαϊκής, θύματα ρατσιστικής επίθεσης. Κρατήθηκε σχεδόν όλη μέρα με βάση ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εδώ και 12 χρόνια με βάση απόφαση του Άρειου Πάγου δεν εκτελείται στην Ελλάδα.

Οι φασίστες, με όποια ταμπελα κι αν κυκλοφορούν, είτε κλείνουν γραφεία τους είτε όχι, δεν έχουν κανένα λόγο να κρύβονται και να μην αποθρασύνονται. Ήταν, είναι και θα είναι τα αγαπημένα παιδιά - γέννημα θρέμα του συστήματος, οι χρήσιμοι ηλίθιοι που χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατούν και να αποπροσανατολίζουν κομάτια του λαού, ντόπια και μη. Δεν αποθρασύνονται μόνο γιατί τους στηρίζουν "τμήματα του κρατικού μηχανισμού" ή του αστικού πολιτικού σκηνικού αλλά γιατί τους χρειάζεται όλος ο κρατικός μηχανισμός ως όργανο εξουσίας και γιατί η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους ξεπλένει με πολλούς τρόπους και πρώτα και κύρια με την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Με την πολιτική παράδοσης της χώρας στις οικονομικές, πολιτικές και γεωστρατηγικές ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Πολιτικές οι οποίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς την ένταση της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζώης.

Η φαστικοποίηση, όπως και οι φασίστες, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με τη βοήθεια... άλλων τμημάτων του κρατικού μηχανισμού, ούτε με τη στήριξη των ντόπιων δημοτικών αρχών και πολύ περισσότερο δεν αντιμετωπίζονται με το να μένει έξω από το κάδρο των καταγγελιών η κυβέρνηση (του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ) και η πολιτική της, η οποία μάλιστα προσπαθεί να δείξει ένα αντιφασιστικό προσωπείο με αφορμή την επίθεση στον Μπουτάρη την ώρα που δεν διστάζει να σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, να χτυπά διαδηλώσεις με τα ΜΑΤ, να διατηρεί και να ενισχύει όλο το νομικό καθεστώς που στρέφεται ενάντια σε εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και σε ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων, να φυλακίζει αγωνιστές της Αριστεράς από την Τουρκία κατ' επιταγή του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, να συνεργάζεται με αντιδραστικά καθεστώτα τύπου Ισραήλ και Αιγύπτου και πάει λέγοντας. Και να μετατρέπει τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων σε ...θύτες!

Η μη στόχευση της ρίζας που γεννάει τον φασισμό, του ιμπεριαλιστικού - καπιταλιστικού συστήματος και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν ανεξάρτητα από τη ταμπέλα φορούν, το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί αυταπάτες και να καθιστά το αντιφασιστικό κίνημα ευάλωτο στις επιθέσεις του συστήματος.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/5/18, 11:34 π.μ.

    Ο φασισμός δεν τσακίζεται με μηνύσεις και αυτόφωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com