16 Μαΐ 2018

Μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στην Αθήνα. (βίντεο και φωτογραφίες)

Με μια μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της αναρχίας εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Τα περισσότερα καλέσματα ήταν για την πλ. Ελευθερίας - Μέγαρο Μουσικής όπου συγκεντρώθηκαν η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το Λαϊκό Μέτωπο από την Τουρκία, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (της οποίας και ήταν το αρχικό κάλεσμα), η Ροσινάντε και η Ο72|ΑΠΟ-ΟΣ . Συμμετείχαν και Παλαιστίνιοι με την εθνική σημαία τους και σημαίες οργανώσεών τους. ΛΑΕ, ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις καλούσαν απ' ευθείας στην ισραηλινή πρεσβεία.

Στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας στην κεφαλή της ιδιαίτερο τόνο έδιναν με τα συνθήματά τους οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι μπροστά στη αμερικάνικη πρεσβεία σκαρφάλωσαν στις κλούβες των ΜΑΤ φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας τις σημαίες τους. Παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε και μπροστά στη πρεσβεία του Ισραήλ όπου κάποιοι επέλεξαν να πετάξουν πέτρες και τα ΜΑΤ βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν κάποια χημικά.

Η πορεία συνεχίστηκε με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων αυτή τη φορά προς την Πανόρμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com