30 Μαΐ 2018

Άρειος Πάγος: απόφαση έκδοσης τούρκου αγωνιστή | Καταγγελία της ΛΑ - ΑΑΣ


Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση στο τουρκικό κράτος του τούρκου αριστερού αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά.

Ο Τουρκούτ Καγιά είναι ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή εφημερίδα, με πλούσια δημόσια αγωνιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και υποστηρικτής του κουρδικού κινήματος.

Παρότι είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, το αστικό δικαστικό σύστημα αποφάσισε την έκδοσή του, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα σημάνει μία νέα άδικη φυλάκισή του στην Τουρκία για τις πολιτικές πεποιθήσεις του και την πολιτική του δράση. Φυλάκιση που -όπως συνέβη και στο παρελθόν- θα γίνει με απάνθρωπες συνθήκες, σε φυλακές ισχυρής απομόνωσης τύπου F και βασανιστήρια. Έτσι όπως «συνηθίζει» να κάνει το τουρκικό αντιδραστικό καθεστώς ενάντια σε κάθε αγωνιστή, δημοκράτη, αριστερό.

Είναι πρόκληση για το λαό μας να δίνεται άσυλο στους τούρκους αξιωματικούς πραξικοπηματίες και την ίδια στιγμή να εκδίδεται ένας λαϊκός αγωνιστής. Και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ελληνικού και του τουρκικού κράτους. Συνεργασία που -παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις- υπάρχει μόνιμα με στόχο το λαϊκό κίνημα και στις δύο χώρες. Συνεργασία που -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- υπαγορεύεται και από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, εργαζόμενους και νεολαία, να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή. Καλούμε σωματεία και συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις υπεράσπισης του τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, ενάντια στην έκδοσή του, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανάδειξη της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

Τετάρτη 30 Μάη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com