22 Μαΐ 2018

Βαρύτατος τραυματισμός εργάτη | ΑΡΜΟΣ: δεν θα σταματήσουμε για ένα ατύχημα

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την κατασκευαστική ΑΡΜΟΣ για τον χθεσινό (21/5) βαρύτατο τραυματισμό 32χρονου εργάτη την ώρα που χειριζόταν μηχάνημα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δυο του πόδια και η ζωή του να βρίσκεται ακόμη σε σοβαρό κίνδυνο.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη μέτρων προστασίας, οι διπλοβάρδιες κλπ διαμορφώνουν τους όρους για τέτοιου είδους ατυχήματα. Από την πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αντιμετωπίζονται ως τυχαία περιστατικά. Η διεύθυνση της εταιρείας μάλιστα δήλωσε μετά το ατύχημα: «συνεχίζουμε κανονικά τις εργασίες, δεν θα σταματήσουμε για ένα ατύχημα»!

Οι εργαζόμενοι ωστόσο, ούτε πρέπει ούτε μπορούμε να τα δούμε ως τέτοια. Δεν είναι εργατικά ατυχήματα. Είναι εργοδοτικά εγκλήματα! Δεν είμαστε αναλώσιμα εργαλεία! Να μην επιτρέψουμε οι ζωές μας να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους!

Να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένη πάλη, σε αντίσταση και διεκδίκηση. Πρέπει σε κάθε εργασιακό χώρο, να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απαιτήσουμε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μόνο μέσα από τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνει η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
  • Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
  • Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com