14 Μαΐ 2018

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ | Οι τραμπουκισμοί της ΠΚΣ/ΚΝΕ δεν θα περάσουν!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ:
Οι τραμπουκισμοί της ΠΚΣ/ΚΝΕ δεν θα περάσουν!

Καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς και τη θρασύδειλη επίθεση της ΠΚΣ/ΚΝΕ ενάντια στις Αγωνιστικές Κινήσεις στην ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας την Δευτέρα 14/5.

Συγκεκριμένα από το πρωί η ΠΚΣ/ΚΝΕ είχε αφισοκολλήσει όλο τον διάδρομο της ΣΓΤΚΣ, μάλλον συναγωνιζόμενη σε πρακτική την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ σε άλλες σχολές, μαζί και με τους χώρους που κολλούν αφίσες οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Όταν μάλιστα η συναγωνίστρια τους ζήτησε τον λόγο εκείνοι χλεύασαν και κορόιδευαν. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι θέλουν τον σύλλογο τσιφλίκι τους και καμία άλλη άποψη να μην εκφράζεται.

Σαν να μην έφτανε αυτή η κίνηση όταν η συναγωνίστρια μας τους ζήτησε να προχωρήσουν με μια διαδικασία του προεκλογικού ΔΣ εκείνοι της «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα τους λέει την να κάνουν και ότι δεν πρέπει να «ξαναπιάσει την ΚΝΕ στο στόμα της». Έπειτα άρχισαν να τη βρίζουν, την έσπρωξαν και την κόλλησαν στον τοίχο.

Πρέπει ο σύλλογος και κυρίως όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν τις παραπάνω ενέργειες. Είναι κινήσεις που όχι μόνο δεν αναπαράγουν την αριστερά, αλλά ταυτίζονται με τραμπουκισμούς της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ σε άλλες σχολές.

Δεν περιμέναμε καμιά άλλη στάση από την ΠΚΣ/ΚΝΕ. Όχι μόνο γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες, όπου μπορεί, ανά την Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί έχει ιδιοκτησιακή λογική για τους συλλόγους και δεν θέλει να εκφράζονται άλλες απόψεις. Αλλά κυρίως γιατί η πολιτική της γραμμή είναι μια γραμμή υποταγής στην αστική νομιμότητα και συνδιαχείρισης με το σύστημα, γεγονός που φάνηκε καθαρά κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα στα ΤΕΙ. Αυτή η γραμμή ξέρουμε ότι πάει χέρι-χέρι με τους τραμπουκισμούς και τις φιμώσεις.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δηλώνουν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας φιμώσουν. Θα συνεχίζουμε να δίνουμε τις πολιτικές μάχες και θα παρεμβαίνουμε με περισσότερο πείσμα για να ξεπεραστεί η γραμμή της συνδιαχείρισης και της υποταγής στο φοιτητικό κίνημα και να απομονωθούν αυτές οι τραμπουκικές πρακτικές. Καλούμε όλους τους συλλόγους και κάθε προοδευτικό φοιτητή να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com