11 Μαΐ 2018

Σκουριές: Σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται η υπόθεση «Λάκκου Καρατζά»

Με σύμφωνη τη γνώμη του εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση της έδρας, η δίκη για τους 26 κατηγορούμενους της υπόθεσης του Λάκκου Καρατζά παραπέμπεται σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες μεταξύ των οποίων είναι η κατασκευή όπλων και εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές κ.α., αφορούν την διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου 2013 στην περιοχή του Λάκκου Καρατζά στις Σκουριές, καθώς και άλλα συμβάντα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Ιερισσού.

Καθώς οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν αρχικά για δράση στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187) – πράγμα που κατέπεσε με εισαγγελικό βούλευμα – είχαν παραπεμφθεί σε Τριμελές (σήμερα, 10/5/2018). Το δικαστήριο ωστόσο έκανε δεκτή την ένσταση αναρμοδιότητας, γι’ αυτό και παρέπεμψε την υπόθεση σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που είναι θεωρητικά αρμόδιο για την εκδίκαση κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί 150-200 αλληλέγγυοι όπου ανάρτησαν πανό.

Οι συνήγοροι των κατηγορούμενων χαρακτήρισαν θετική την εξέλιξη της υπόθεσης.https://omniatv.com/853441797

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com