30 Μαΐ 2018

Γιάννενα: Ανταπόκριση από την απεργία στις 30 Μάη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γιάννενα απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, η μαζικότητα και τα χαρακτηριστικά της οποίας, ήταν αντίστοιχα με προηγούμενες της τελευταίας περιόδου. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία μπλοκ εργατικών σωματείων, ενώ η πορεία συγκροτήθηκε κυρίως από τις οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς και του αναρχοσυνδικαλιστικού χώρου. Συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η ΟΚΔΕ, το ΣΕΚ, η ΕΣΕ, η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ, η Ταξική Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η διαφορετική αντίληψη από κάθε πολιτικό χώρο για τον χαρακτήρα της απεργίας οδήγησε και σε επιμέρους διαχωρισμούς κατά την διάρκεια της πορείας.

Τα μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ, της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων, τονίζοντας ότι η απεργία είναι όπλο των εργαζομένων, κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com