22 Μαΐ 2018

Ξάνθη | Κάλεσμα Κοινής Δράσης ενόψει της απεργίας στις 30 Μάη

Πέμπτη 24 Μάη, 7:00 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή»

Το νέο γύρο επίθεσης ετοιμάζουν για τον λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ. Το κλείσιμο της 4ης και «τελευταίας» αξιολόγησης έρχεται να φέρει ακόμα 88 προαπαιτουμένα, τα οποία θα εντείνουν το τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μέσα σε αυτά είναι το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, η λήψη περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων, η αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη», η μείωση αναπηρικών επιδομάτων και το προχώρημα των πλειστηριασμών.

Φυσικά αυτά τα μέτρα δεν έρχονται μόνα τους, αλλά αποτελούν το «κερασάκι στην τούρτα» μιας ολόκληρης αντιλαϊκής επίθεσης η οποία διεξάγεται τα τελευταία χρόνια. Μιας επίθεσης που έχει συνέχεια και βάθος, φέρνει νέα μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο μπροστά στην οργανωμένη πάλη του λαού!

Η λεγόμενη καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δίκαιη ανάπτυξη έχει μια προϋπόθεση: τη συνέχιση της επίθεσης στη ζωή και τη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων και παράλληλα το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την ένταση των πολεμικών κινδύνων.

Και ενώ κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε.-ΔΝΤ αλωνίζουν και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στήνουν «Κοινωνικές Συμμαχίες» με εργοδοτικές οργανώσεις, και εντάσσουν την απεργία στις 30 Μάη στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης» όλων αυτών.

Η Λαϊκή Αντίσταση Α.Α.Σ καταγγέλλει το πλαίσιο με το οποίο καλούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες στις 30 Μάη. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, να μην απεμπολήσουν αυτό το όπλο που το κεφάλαιο θέλει τόσο πολύ να καταργήσει. Να μην το χαρίσουν στους εργατοπατέρες, αλλά να το κάνουν εργαλείο της δικιάς τους πάλης, να του δώσουν το δικό τους στίγμα, το στίγμα της αντίστασης, της διεκδίκησης και του αγώνα!

Θεωρώντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες μέσα από την κοινή δράση οργανωμένων δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών και αγωνιστριών, καλούμε σε:

ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 24 Μάη στις 7:00 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή», Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος.

https://la-aas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com