29 Μαΐ 2018

ΕΘΕΛ: ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοινώνει την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «απαλλαγή από την εποπτεία», οι ίδιοι ξεπουλούν ό,τι προστάζει η ΕΕ και το ΔΝΤ (βλέπε ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.ά.). Οι εργαζόμενοι νιώθουμε κάθε μέρα και πιο πολύ τη θηλιά να σφίγγει γύρω απ’ το λαιμό μας. Τα νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, η περικοπή επιδομάτων και πολλά ακόμα, είναι έτοιμα να εφαρμοστούν.

Αυτή είναι η ίδια πολιτική που και τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόζεται στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια. Η λογική που θέλει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τους εργαζόμενους και το λαό και να ενισχύσει την αστική τάξη και το κεφάλαιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαγκωνίζονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος και σε ποιους συνδυασμούς είναι ο καλύτερος διαχειριστής της κοινωνικής αδράνειας.

Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένες μέσα από κομματικούς μηχανισμούς ΜΕΤΑ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ (βλέπε εκλογές σωματείου), βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία υπονομεύοντας την ανάγκη αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, νομιμοποιώντας και συνυπογράφοντας με ΣΕΒ και υπουργεία για μέτρα κερδοφορίας του κεφαλαίου (εργασιακή ειρήνη, φοροαπαλλαγές και πολλά ακόμα) ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Στο χώρο μας βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια συνεχόμενη επίθεση σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας. Ξεκίνησε με μειώσεις μισθών, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συνεχίστηκε με συγχωνεύσεις γραμμών και μειώσεις βαρδιών. Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της εταιρείας στον κόσμο, αφού τίποτα σταθερό δεν υπάρχει στα δρομολόγια, με βλάβες που φτιάχνονται όπως-όπως, με λεωφορεία που το «γερασμένα» είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει το πρόβλημα.

Το κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού είναι ακριβώς στο ίδιο μοτίβο. Η «ανάπτυξη του Ελληνικού» έχει στο στόχαστρό της τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σημαίνει τη συρρίκνωση της ΟΣΥ, αφού θα διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων, οδηγεί σε μειώσεις θέσεων δουλειάς και απειλεί τις γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή. Το μεγαλύτερο Α/Σ της εταιρείας δίνεται δώρο στο Λάτση.

Συνάδελφοι, οι απεργίες στις 30 και 31 Μάη πρέπει να γίνουν το ξεκίνημα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ξέρουμε όλοι ότι η πλειοψηφία του σωματείου υπονομεύει κάθε κίνηση για να βγουν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι. Συνεχίζει να μην καλεί τον κλάδο σε Γενική Συνέλευση, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ την απόφαση της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Αποφασίζει με πλειοψηφία (εκτός της ΔΑΣ, που πρότεινε απεργία) ΣΤΑΣΗ στις 30/5, μέρα πανελλαδικής απεργίας (με άλλοθι να «κατεβάσουμε τον κόσμο»), και απεργία στις 31/5 για το αμαξοστάσιο του Ελληνικού με συγκέντρωση, αλλά χωρίς να διασφαλίζει τη μετακίνηση των εργαζόμενων στο υπουργείο.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να είμαστε όλοι με παρόντες με τη συμμετοχή μας και στις δύο απεργίες. Οι ηγεσίες της διοίκησης και του υπουργείου θα πρέπει να μάθουν ότι οι εργαζόμενοι θα αντισταθούμε στα σχέδια τους!

Δηλώνουμε ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 30/5 στα γραφεία κίνησης

Συμμετέχουμε όλοι στις απεργίες 30 & 31 και στις συγκεντρώσεις!

Ενάντια στις λογικές του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

- Κιζιρίδης Κώστας (ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ)

- Πετροβίτσος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com