27 Μαΐ 2018

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο (25/5)

Την Παρασκευή 25 Μάη, πραγματοποιήθηκε στο Ν. Ηράκλειο συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Η συγκέντρωση έγινε έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της γειτονιάς με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών. Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ συμμετείχε με δικό της πανό, μοιράζοντας την
ανακοίνωσή της για το ζήτημα:

 Φασιστική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο…

…Πρώτα χτυπήθηκαν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες

…Μετά όσοι έκφρασαν αριστερή άποψη 

…Αύριο ποιοί;

Παραμονή Εργατικής Πρωτομαγιάς, το βράδυ της Δευτέρας 30 Απρίλη, μια ομάδα φασιστοειδών που βγήκαν σε «περιπολία» στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου, επιτέθηκε σε νεολαίο αγωνιστή, μέλος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που περπατούσε στην περιοχή και τον ξυλοκόπησε.

Τα θρασύδειλα φασιστοειδή που τρομοκρατούν και δέρνουν με τα «Τάγματα Εφόδου» τους, είτε αδύναμους - σαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες - είτε ξεμοναχιάζοντας ανθρώπους - νεολαίους κι εργαζόμενους - και που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τη δολοφονία (Παύλος Φύσσας, Σαχζάτ Λουκμάν) - είναι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών και του σάπιου συστήματός τους. Υπηρετούν το σύστημα αυτό της αδικίας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, είτε ως «μπράβοι» κι ενεργούμενα των κυρίαρχων, είτε ως παρακρατικοί, είτε υλοποιώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», απέναντι στους ξένους εργάτες. ‘Η ακόμα και της τρομοκράτησης απέναντι σε έλληνες, των οποίων τις… ιδέες θεωρούν επικίνδυνες! Την ίδια στιγμή συγκαλύπτουν και αθωώνουν τους πραγματικούς υπαίτιους της άθλιας κατάστασης που έχει επιβληθεί στο λαό.

Στη γειτονιά μας μπορεί να έκλεισαν τα γραφεία της νέο-ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» που για κάποιους αποτελούσε τη λύση του προβλήματος, ή έστω μέρος της, οι «περιπολίες» όμως και οι προκλήσεις των φασιστών όχι μόνο δεν κόπασαν, αλλά, αντίθετα, εντάθηκαν. Γιατί είναι η ίδια η επίσημη πολιτική του συστήματος αυτού, που τους τροφοδοτεί, είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους «ξεπλένει», είναι η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή που δίνει αέρα στα πανιά τους. Και είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση του συστήματος αυτού, η οποία πλήττει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, αυτή που τους δίνει έδαφος να πατήσουν.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές,

Αυτοί που δε «διστάζουν» να επιτεθούν σε μετανάστες και σε νέους ανθρώπους, αυτοί που δε «διστάζουν» να επιτεθούν σε όσους αντιστέκονται, μπορούν να επιτεθούν και σε όποιον άλλον άνθρωπο του λαού «κρίνουν» ή διαταχθούν από τα αφεντικά τους. Μόνο η απομόνωση, η καταγγελία και η μαζική αποφασιστική απάντηση μπορούν ν’ αποτρέψουν τα χειρότερα, μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του φασιστικού και νέο-ναζιστικού φιδιού! Μόνο η ανάπτυξη ενός λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να τους φράξει το δρόμο! Κι εκεί έχουμε όλοι ρόλο!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com