27 Μαΐ 2018

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η διοίκηση της ΔΕΘ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξαν να μετατρέψουν την ΔΕΘ του 2018 σε ανοιχτή εκδήλωση υποτέλειας στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με το πρόσχημα της «τιμώμενης χώρας». Από κοντά οι τοπικοί παράγοντες όπως ο δήμος, η περιφέρεια, τα συστημικά ΜΜΕ, προβαίνουν ήδη σε δηλώσεις υποταγής, υποσχόμενοι ότι θα μετατρέψουν την Έκθεση σε ένα πανηγυράκι καλλωπισμού της πολιτικής της εξάρτησης από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, κομματιάζοντας χώρες με τις επεμβάσεις του την Μ. Ανατολή και όχι μόνο, η επιλογή αυτή αποτελεί μια πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα. Όπως έχουν βιώσει οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ουκρανίας, της Συρίας και τόσοι άλλοι, ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός αποτελεί τον νο1 εχθρό της Ειρήνης και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με την μεταφορά της πρεσβείαςτης στην Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για μια νέα σφαγή του Παλαιστινικού λαού από το σιωνιστικό κράτος. Την ίδια στιγμή, η πολιτική της προκαλεί επικίνδυνη ένταση με το Ιράν, δημιουργώντας κινδύνους για κλιμάκωση των πολεμικών μετώπων σε ολόκληρη την περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ντόπιο υποτακτικό σύστημα του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει την χώρα σε βάση-ορμητήριο για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Αναβαθμίζουν βάσεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε Σούδα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, αποθηκεύουν πυρηνικά στον Άραξο και συμμετέχουν σε κάθε είδους πολεμική σταυροφορία. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Συμπτύσσουν κάτω από την Αμερικάνικη κυριαρχία άξονες με το σιωνιστικό δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και την χούντα της Αιγύπτου, για να αναβαθμίσουν την θέση τους στην περιοχή. Εμπλέκουν έτσι σε κάθε είδους πολεμικό κίνδυνο τον λαό της χώρας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του πρέσβη Πάιατ αναμοχλεύει απροκάλυπτα κάθε είδους εθνικό ζήτημα στην περιοχή, «προφητεύοντας» επεισόδια που ακολούθησαν σε Αιγαίο και Θράκη, και προωθεί το νέο διχοτομικό σχέδιο για την Κύπρο. Στόχος η μετατροπή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε «ΝΑΤΟϊκή λίμνη». Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και να οξύνουν την αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας αποκτώντας ρόλο «διαιτητή», ενώ την ίδια στιγμή απομυζούν τον πλούτο του λαού προωθώντας εξοπλιστικά προγράμματα. Οι λαοί των Βαλκανίων, οι εργαζόμενοι Ελλάδας και Τουρκίας,έχουν συμφέρον αγωνιστούνγια την Ειρήνη, για την αποτροπή κάθε είδους πολεμικών και επεκτατικών σχεδίων, ενάντια στα ντόπια εξαρτημένα καθεστώτα και τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.

Η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, οι εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η φτώχεια και η εξαθλίωση, έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και κάθε άλλου μηχανισμού ιμπεριαλιστικής επιτροπείας. Η ληστρική εξόρυξη χρυσού στην Χαλκδική, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα της περίφημης «ανάπτυξης» που θέλουν να προωθήσουν.

Η παρουσία μεταξύ άλλων στο περίπτερο της έκθεσης: της κόκα-κόλα (που πέταξε εκατοντάδες οικογένειες στην ανεργία, απολύοντας εργαζόμενους), της Google(υπόλογη για τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων), της εξοπλιστικής LockheedMartin (ανέλαβε την συμφωνία 2δις για την αναβάθμιση των F-16), αποτελούν πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό της πόλης που στενάζει κάτω από την ανεργία και την φτώχεια, αντιμετωπίζοντας βασικά καθημερινά προβλήματα διαβίωσης σε τομείς όπως η μετακίνηση και το νερό.

Απέναντι σε αυτή την ανοιχτή εκδήλωση υποταγής, το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει θέση μάχης και να προετοιμάσει μια αγωνιστική απάντηση τις ημέρες της Έκθεσης, για να κηρυχτούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Να διαδηλώσει μαζικά ο λαός την αντίθεση του στην πολιτική της εξάρτησης, του πολέμου, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού. Να ακουστεί δυνατά το αίτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, του διωξίματος των βάσεων του θανάτου, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον εργαζόμενο λαό αφέντη στον τόπο του.
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
  • ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com