26 Μαΐ 2018

1η Ιούνη | Αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Κόρινθο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μάη η σύσκεψη που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Κορινθίας με συλλογικότητες της περιοχής. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, η Αναρχική Συλλογικότητα Σειρήνες, εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Διμηνιού -Νεάπολης Κιάτου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, η Αλληλεγγύη Αντίσταση Ξυλόκαστρου, η Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο και η ΛΑΕ.

Έγινε μια πλούσια συζήτηση πάνω στο ζήτημα του πολέμου και των ελληνοτουρκικών ενώ υπήρξαν διαφωνίες στο ζήτημα για το αν πρέπει να γίνει συγκέντρωση και πορεία στην Κόρινθο από την ΛΑΕ και την Αλληλεγγύη Αντίσταση Ξυλόκαστρου. Θεωρούσαν ότι ένα τέτοιο συλλαλητήριο δεν θα έχει την αναγκαία μαζικότητα και αντιπρότειναν εκδήλωση.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Κορινθίας αντιπαρατέθηκε στο ζήτημα της εκδήλωσης προτάσσοντας την αναγκαιότητα αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Σε αυτό συμφώνησαν η Αναρχική Συλλογικότητα Σειρήνες, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, και η Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο.

Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε σε δεύτερη σύσκεψη την Παρασκευή 25 Μαΐου για τα διαδικαστικά και όπου οριστικοποιήθηκε αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου στης 6:30 το απόγευμα. Τις αμέσως επόμενες ήμερες θα γίνουν παρεμβάσεις προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου σε πόλεις και χώρια του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com