....................................................

16 Απρ 2018

Καταγγελία για την καταστολή στην αντιπολεμική κινητοποίηση νεολαίας - 2 συλλήψεις και 6 τραυματίες


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 16/4

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική πορεία σήμερα 16/4 το μεσημέρι που είχε στόχο να καταγγείλει τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, όταν σε μια συμβολική κίνηση τα μέλη της ΚΝΕ προσπάθησαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ξύλο που οδήγησε στον τραυματισμό φοιτητών και σε προσαγωγές που έγιναν συλλήψεις.

Για άλλη μια φόρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει δώσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό και την νεολαία γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει φραγμό στα δολοφονικά σχεδία τους

Για μας η απάντηση στα σχεδία των ιμπεριαλιστών, στην καταστολή της ελληνικής κυβέρνησης και στην έξαρση της φασιστικοποίησης δεν μπορεί να δοθεί από φανταζί και συμβολικές κινήσεις παρά μόνο από τον λαό στο δρόμο με ένα μαζικό μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα για να μη τους αφήσουμε να μας κάνουν κρέας στα κανόνια τους και να βάλουμε τέρμα στα δολοφονικά πολεμικά σχέδια τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Αναδημοσιεύουμε από τον 902.gr:

Με βαρύ κατηγορητήριο η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο φοιτητές στον εισαγγελέα - Συνολικά έξι οι τραυματίες διαδηλωτές


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο συλληφθέντες στον εισαγγελέα, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Έξω από τη ΓΑΔΑ εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενοι, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Εξάλλου, συνολικά 6 διαδηλωτές έστειλε στα νοσοκομεία η επίθεση των ΜΑΤ στο σημερινό συλλαλητήριο. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σοβαρά τραυματισμένος από τα χτυπήματα που δέχτηκε με γκλομπ στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακρο-κροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά, με αποτέλεσμα ο διαδηλωτής να εισαχθεί και να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».

Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν.

Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με το βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία.

Άλλοι πέντε διαδηλωτές βρέθηκαν στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και «Λαϊκό», μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Ο ένας από τους πέντε διαπιστώθηκε ότι έχει ρωγμώδες κάταγμα στη γνάθο και θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες. Ένας ακόμα διαπιστώθηκε ότι έχει κάκωση στον αυχένα και πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Συνολικά και οι πέντε αποχώρησαν από τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com