16 Απρ 2018

Ανταπόκριση από τη σημερινή αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα στις 16/4

Η σημερινή αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της που ήταν η Αμερικάνικη πρεσβεία. Πλήθος κόσμου που σε αριθμό δεν ξεπερνούσε τους 500 και κυρίως από τις δυνάμεις της ΚΝΕ συμμετείχε στη διαδήλωση. Δεν έλειψαν και τα πανό συλλόγων, τα οποία είχαν προκύψει από διαδικασίες διοικητικών συμβουλίων και όχι μέσα από τις ζωντανές γενικές συνελεύσεις και χωρίς την συμμετοχή της πλατειάς μάζας των φοιτητών των συλλογών αυτών. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς στη Βασιλίσσης Σοφίας τα μπλοκ της ΚΝΕ πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ και έπειτα από λίγο αποφάσισαν να μην διαδηλώσουν έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία που ήταν η πολιτική κατεύθυνση που είχε τεθεί εξ αρχής. Αντίθετα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου και ελιγμού για να οδηγηθούν στη συνέχεια να δέσουν με σκοινιά τον άγαλμα του Τρόυμαν και έχοντας τροχό μαζί τους να προσπαθούν να το ρίξουν!

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν εμφανείς εώς και προκλητικές οι δυνάμεις καταστολής. Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο κάνει φανερό το πόσο προσπαθεί και παλεύει για την “προστασία των πολιτών” με κλούβες και ΜΑΤ! Στο άγαλμα του Τρούμαν, τα ΜΑΤ δεν έχασαν την ευκαιρία τους με την άμεση απάντησή τους. Δακρυγόνα, χημικά και ξύλο στέλνοντας έναν διαδηλωτή μέλος της ΚΝΕ στο νοσοκομείο. Δεν έφταναν όλα αυτά και προχώρησαν και σε συλλήψεις δύο διαδηλωτών!
Τα ΜΑΤ,ως όργανα καταστολής του κράτους, επέλεξαν να τρομοκρατήσουν για άλλη μια φορά τον κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο (αλλά και εκείνον που δεν κατέβηκε) ενάντια στη σφαγή του Συριακού λαού, εντείνοντας την πολιτική της φασιστικοποίησης, που τόσα χρόνια αποτελεί βασικό μοχλό επίθεσης στον αγωνιζόμενο λαό.

Όσον αφορά τη στάση της ΚΝΕ, φάνηκε και πάλι η δεξιοτεχνία της στις φαντεζί κινήσεις και στον εντυπωσιασμό. Κινήσεις που δεν έχουν καμιά πολιτική ουσία και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο κίνημα, παρά να το καθηλώσουν στους συμβολισμούς και να υπερπηδήσουν τους υπάρχοντες συσχετισμούς. Επιπλέον, η επιλογή της ΚΝΕ να σπάσει τη πορεία για να κάνει τα «δικά» της δεν είναι μόνο ζήτημα πρακτικής αλλά συνδέεται άμεσα με την αντίληψη που έχει για τον ιμπεριαλισμό και τη θέση της Έλλαδας στον κόσμο. Η ΚΝΕ δεν θεωρεί αναγκαιότητα την ύπαρξη αντιιμπεριαλιστικού μετώπου καθώς σύμφωνα με την ανάλυση της ιμπεριαλισμός σημαίνει μόνο πολεμική σύρραξη και όχι μνημόνια και εξάρτηση της Ελλάδας από Η.Π.Α και Ε.Ε.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν στην πορεία διαχωρίζοντας τη θέση τους από εκείνη της ΚΝΕ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον πόλεμο στη Συρία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα αιματοβαμμένα σχέδια των Αμερικάνων, και τονίζοντας την αναγκαιότητα συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικού μετώπου ενάντια στην εξάρτηση της χώρας και υπέρ της φιλίας των λαών.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

6 σχόλια:

dionmich1 είπε...

19 ατομα μέτρησα,αν και η φωτογραφία μπορεί να ειναι απο αλλη συγκλονιστική μετωπική διαδήλωση με τον ιμπεριαλισμό και τα μνημόνια....
Σε λιγο τα πανό θα πηγαίνουν μονα τους....

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Το πρόβλημα με ορισμένους είναι το ...μέτρημα. Αν αυτοί είναι 5000 και οι άλλοι 500 τότε όλα καλά. Αν είναι 500 και οι άλλοι 5 και πάλι καλά. Σημασία έχει να είσαι πρώτος! Τώρα αν το κίνημα πάει κατά διαόλου και ο λαός βρίσκεται στην απ' έξω καμιά σημασία δεν έχει. Άσε που βολεύει κιόλας! Επί της ουσίας; Σιωπή. Και η όποια φασαρία γίνεται για τις κάμερες. Για τα λίγα λεπτά προβολής.

dionmich1 είπε...

Δεν ειναι αυτο ,,το θεμα ειναι αν προχωράει η γραμμή σου...Οταν δεν πειθεις τον κοσμο δεν περνά,εχεις πρόβλημα .
Οσο για τις κάμερες οταν εχεις εκατοντάδες δράσεις και εισαι η πρωτοπορία της Ε.Τ, κάποιες θα τις παρει η κάμερα,,
και καλος γίνεται.

Μετα
Οταν γραφεις αυτο
"" Η ΚΝΕ δεν θεωρεί αναγκαιότητα την ύπαρξη αντιιμπεριαλιστικού μετώπου καθώς σύμφωνα με την ανάλυση της ιμπεριαλισμός σημαίνει μόνο πολεμική σύρραξη και όχι μνημόνια και εξάρτηση της Ελλάδας από Η.Π.Α και Ε.Ε.""

Οσοι τα διαβάζουν έχοντας απο πρώτο χερι πληροφόρηση,,,γελάνε πολυ (οι ΚΝιτες),με τις μπαρουφες που διαβάζουν
Σημαίνει επίσης πως εχεις μια αποψη που ασχετα αν ισχύει η" οχι πρώτα την φέρεις και μετα προσπαθείς να την τεκμηριώσεις..

dionmich1 είπε...

Πόσο λείπει απο την εποχη μας ενας σουσλωφ ενας Χρουστσόφ η" ο σπουδαίος Λεονιντ Μπρέζνιεφ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πείθουμε, δεν περνάμε, έχουμε πρόβλημα.

Το κκε πείθει, περνάει, δεν έχει πρόβλημα.
Ο σύριζα πείθει, περνάει, δεν έχει πρόβλημα.
Οι χρυσαυγίτες πείθουν, περνάνε, δεν έχουν πρόβλημα.

Μήπως θάπρεπε να ψαχτούν καλύτερα αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα;Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Δεν λείπουν καθόλου dionmich1 είναι εδώ τα πολιτικά και πνευματικά παιδιά τους. Κοίτα στον καθρέφτη! Και αυτούς που υποστηρίζεις.