...................

22 Μαρ 2018

ΟΛΜΕ: Στρίβειν δια… των ημερίδων.

Για άλλη μια φορά η ΟΛΜΕ αποκαλύπτεται. Αντί να προκηρύξει γενικές συνελεύσεις και γενική συνέλευση προέδρων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς καλεί σε άλλη μια ημερίδα! «Τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών και η πολιτική των μη διορισμών» στο Ηράκλειο στις 22/3 και μάλιστα με άδεια προϊσταμένων (1 αναπληρωτής από κάθε σχολείο)….. .

Στις 16/3, για 4η συνεχόμενη φορά, οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα έδειξαν την διάθεση τους για αγώνα ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Περίπου δύο χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην Αθήνα με την συμμετοχή και πολλών φοιτητών θέτοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανάγκη να αναδειχθεί το αίτημα των μόνιμων διορισμών ως πανεκπαιδευτικό ζήτημα. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για άλλη μια φορά συζητούσαν με τον υπουργό καλλιεργώντας ένα κλίμα αναμονής και εφησυχασμού, εξωραΐζοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική.

Η μαζικότητα, ο παλμός και τα συνθήματα των απεργών απέδειξαν πως βασική προϋπόθεση για την δημιουργία κινήματος με διάρκεια και αποφασιστικότητα είναι το να μπαίνουν ως αιχμές του τα αιτήματα αυτά που συσπειρώνουν και απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και όχι τα διάφορα σχέδια επί χάρτου για το σχολείο που οραματίζεται ο καθένας μας…

Ας μην περιμένουμε λοιπόν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που ροκανίζουν διαρκώς τον χρόνο και στέλνουν την επόμενη κινητοποίηση την τελευταία μέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Ας μην επιτρέψουμε το κλίμα διάλυσης και κλεισίματος να κυριαρχήσει. Να γίνουν γενικές συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ άμεσα που είναι εξάλλου και το μόνο μέσον για να πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα δεν μπορούν να έχουν ως άλλοθι την υπονομευτική τακτική του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η ΟΛΜΕ ροκανίζει το χρόνο γιατί φοβάται τους εκπαιδευτικούς όταν κινητοποιούνται και έχει αποδειχθεί στυλοβάτης της κυβερνητικής οπλιτικής. Να πάρουμε αποφάσεις από τα κάτω και να συντονιστούν οι ΕΛΜΕ.

Διεκδικούμε:

· ΜΑΖΙΚΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

· ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ 30ωρου

· ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Μάρτης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com