...................

18 Μαρ 2018

Για τη γενική συνέλευση των εμποροϋπαλλήλων στη Πάτρα

Εμποροϋπάλληλοι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΗ 6:00μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας πείσει πως σε μερικούς μήνες θα βγούμε από το «επεισόδιο» των μνημονίων δεν μπορεί να εξαφανίσει όλα τα βάρη που και η ίδια με τη σειρά της έχει φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων.

Με νωπά τα σημάδια από αυτό το γύρο της τελευταίας αντεργατικής επίθεσης ένα νέο τσουνάμι μέτρων ετοιμάζεται να εφαρμοστεί τσακίζοντας τα όποια δικαιώματα και ελευθερίες έχουν απομείνει. Κυβέρνηση και δανειστές μέρα με την ημέρα βάζουν καινούριους στόχους που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν μεγάλες μάζες εργαζομένων για να εξασφαλίσουν την δυνατότητα του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται με καλύτερους όρους εμάς που καθημερινά παλεύουμε στη δουλειά για το μεροκάματο.

Μέτρο το μέτρο, τροπολογία την τροπολογία μια σειρά μικρών και μεγάλων επιθέσεων στερούν από τους εργαζόμενους όσα έχουν εδώ και δεκαετίες. Η σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι στα αζήτητα, οι μισθοί κατρακυλούν σε ακόμα πιο χαμηλές βαθμίδες την ίδια στιγμή που οι φόροι ολοένα και αυξάνονται, οι απολύσεις έχουν γίνει μια θλιβερή συνήθεια και όλα αυτά για να μπορέσει η χώρα να βγει κάποια στιγμή από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει μια-μια τις εξετάσεις που δίνει στα ντόπια και ξένα αφεντικά της, ξεπερνώντας τους προκατόχους της που τόσα έχουν φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας. Αποκορύφωμα αυτών των πολιτικών είναι και το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Για εμάς τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που καθημερινά δίνουμε την μάχη για τα ελάχιστα , πίσω από τον γκισέ, στα ράφια, στα ταμεία και τις αποθήκες, η επέλαση όλων των αντεργατικών αλλαγών έχει αφήσει τις αρνητικότερες παρακαταθήκες για το μέλλον μας. Εκτός από τις αντεργατικές αλλαγές που έχουν επιβάλει στον κλάδο μας καθιερώνουν και διευρύνουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με την κατεύθυνση να καταργήσουν τελείως την Κυριακάτικη αργία, μία κατάκτηση που έχει κατοχυρωθεί μέσα από σκληρούς αγώνες των εργαζομένων στο εμπόριο.

Με την ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος και την υποταγή των «ηγεσιών» του κυβέρνηση και εργοδοσία επελαύνουν με μια σειρά αντεργατικά μέτρα χωρίς να έχουν αντίπαλο. Μόνο με τη συμμετοχή των εργαζομένων μπορεί να μπλοκαριστεί αυτή η επέλαση. Πρέπει να αναστήσουμε τις διαδικασίες του συλλόγου μας με την παρουσία μας στις Γενικές Συνελεύσεις του και με την αποφασιστική μας παρέμβαση σε αγωνιστική κατεύθυνση να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά τους σχέδια.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com