1 Μαρ 2018

Κάλεσμα σε επιτροπές, σωματεία, πρωτοβουλίες, οργανώσεις και πολίτες της Θεσσαλονίκης για κοινή δράση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πλησιάζει το κλείσιμο της διαιτησίας της κυβέρνησης με την Eldorado Gold
Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να φύγουν!

Κάλεσμα σε επιτροπές, σωματεία, πρωτοβουλίες, οργανώσεις και πολίτες της
Θεσσαλονίκης για κοινή δράση

Συνάντηση Δευτέρα 5 Μάρτη, 7μμ, στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) στον 5ο
όροφο

Η (κεκλεισμένων των θυρών) διαιτησία μεταξύ καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold και ελληνικής κυβέρνησης -εκτός απροόπτου- λήγει την Μ. Παρασκευή 6 Απρίλη.

Στημένη διαιτησία
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι κυβέρνηση και εταιρία ψάχνουν τρόπο να λύσουν τις επί μέρους διαφορές τους, ώστε να προχωρήσει η περιβόητη “επένδυση” που θα καταστρέψει την Χαλκιδική και την Β. Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, παρά τα παχιά λόγια για “ακύρωση των εξορύξεων” και “τήρηση της νομιμότητας” είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την εξόρυξη, δίνοντας την μια άδεια μετά την άλλη. Ψάχνει ταυτόχρονα το πρόσχημα για να παρουσιάσει την υποχώρηση της ως νίκη.
Η εταιρία τα θέλει όλα για όλα. Εκβιάζει συνεχώς με “αποχώρηση”, ώστε να προχωρήσει τάχιστα στην αποκομιδή κερδών, που φυσικά θα μεταφέρει νόμιμα στα νησιά Μπαρμπάντος.

Ασυλία
Η πρόσφατη επιστροφή των προστίμων 1,7εκ ευρώ στην εταιρία, δήθεν λόγω καθυστέρησης στον καταλογισμό τους, ανέδειξε και πάλι την ασυλία που απολαμβάνει η εταιρία. Η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τα υπουργεία, με απειλές ή εξαγορές εξυπηρετούν την πολυεθνική Eldorado. Το παιχνίδι είναι στημένο υπέρ της σε αυτό το γήπεδο.
Έτσι 450 αγωνιστές, με πλαστά στοιχεία σέρνονται στα δικαστήρια προκειμένου να ικανοποιηθεί η “μαμά εταιρία”. Στις 10 Μάη εκδικάζεται μια μεγάλη υπόθεση, του “Λάκκου Καρατζά”, όπου 26 συναγωνιστές μας θα αντιμετωπίσουν την δίωξη γιατί αγωνίστηκαν για τον τόπο τους.

Μόνος άγνωστος παράγοντας εμείς
Στο στημένο παιχνίδι υπέρ της εταιρίας λογαριάζουν χωρίς εμάς. Όσους συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σκουριές. Όσους πήραν μέρος σε συναυλίες αλληλεγγύης και ενημερωτικές δράσεις. Ομάδες και συλλογικότητες που στήριξαν τον αγώνα. Πολίτες που ανησυχούν με την “περικύκλωση” της Θεσσαλονίκης από ανοιχτές εξορύξεις.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να παραβρεθούν την Δευτέρα 5/3, 7μμ στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) στον 5ο όροφο για:

-να ενημερωθούμε για την πορεία της υπόθεσης και την αντίδραση μας
-να συζητήσουμε την διοργάνωση συλλαλητηρίου στα τέλη Μάρτη
-να οργανώσουμε δράσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους

Μαζικά να τους στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα: Να φύγει η εταιρία και να μην έρθει άλλη!

--
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συνεδριάζει κάθε
Δευτέρα στις 19:30 επι της Σωκράτους 14.

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: epitropi.agona.thess.antigold@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/
Twitter: @ThessAntigold

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com