16 Μαρ 2018

Αντιπολεμική σύσκεψη στην Ξάνθη. Παρέμβαση της ΛΑ - ΑΑΣ στις 17/3

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μάρτη στον αριστερό χώρο Ρωγμή η αντιπολεμική σύσκεψη που είχε καλέσει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ. Στη σύσκεψη, εκτός από τη ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε η τοπική συλλογικότητα ΠΕΛΟΤΟ και αρκετός κόσμος, κυρίως νεολαίοι.

Στη σύσκεψη έγινε μια αρκετά εκτεταμένη συζήτηση πάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις οξύνσεις και αντιπαραθέσεις των αστικών τάξεων των δύο χωρών και στο γενικό πλαίσιο που καθορίζει και πυροδοτεί αυτές τις οξύνσεις, δηλαδή την εντεινόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με την Ρωσία.

Με αυτά σαν δεδομένα, αλλά και με την επισήμανση των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής μας (μειονότητα, αντιτουρκισμός κλπ) τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη να γίνουν βήματα προς τη συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού κινήματος στην πόλη μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση (και σαν πρώτη κίνηση) αποφασίστηκε η διοργάνωση διαδήλωσης το Σάββατο 24 Μάρτη, καθώς και νέα σύσκεψη την Τρίτη 20 Μάρτη στις 7:00 μ.μ. στη Ρωγμή, όπου θα επιδιωχθεί ευρύτερη συμμετοχή και θα καθοριστούν οι όροι διοργάνωσης της διαδήλωσης.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με στόχο την προπαγάνδιση της διαδήλωση θα πραγματοποιήσει παρέμβαση και πικετοφορία το Σάββατο 17 Μάρτη, 11:00 π.μ. από την κεντρική Πλατεία, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμιο, καφενεία, γειτονιές και χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com