...................

22 Μαρ 2018

Συμπεράσματα και κρίσεις από ένα Δ.Σ. ΕΛΜΕ χρήσιμα για όλους μας!

Αφορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο, Μεγαρίδα, Ειδυλλία)

Άλλο ένα Δ.Σ. αναντίστοιχο των αναγκών του κλάδου!! 
Ενημέρωση για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας την 20-3-2018 


Συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με θεματολογία που περιελάμβανε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Έχοντας ο κλάδος καταγράψει τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κινητοποιήσεων και χωρίς να συμπεριλάβουμε την προετοιμασία και πίεση που έκαναν όλο αυτό το διάστημα οι συλλογικότητες των αναπληρωτών, είμαστε μπροστά στις προτάσεις της συνέλευσης των διαδηλωτών στο υπουργείο που πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες δυο εβδομάδες, αρχίζοντας από τις 22-3-2018 με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συνεχίζοντας με 29-3 τοπικές διαδηλώσεις και 30-3 κεντρική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό που έχουν ανάγκη οι αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι να περάσουν στα σωματεία και να κινητοποιήσουν το σύνολο του κλάδου. Αντ' αυτού, στα σωματεία (από όσο μαθαίνω όχι μόνο στο δικό μας), βρίσκουν εμπόδια για να μην προχωρήσουμε σαν κλάδος.

"Καλοπροαίρετες "ερωτήσεις από τις ΣΥΝΕΚ για το πόσοι απείργησαν, πόσοι ήταν οι αναπληρωτές στη συγκέντρωση, ποιοι αποτελούσαν τη συνέλευση, πόσους αναπληρωτές μπορεί να προσλάβει με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, μέχρι και γιατί να μην κουβεντιάσουμε τα... κριτήρια που μπορούν κάποιοι να διοριστούν;; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει και το πνεύμα και τη διάθεση τέτοιων αποριών και προβληματισμών, που δεν θα καταγραφούν σε κανένα πρακτικό (επιλεκτικά και σε συντομία καταγράφονται οι θέσεις του καθενός εκεί μέσα), γιατί ο καθένας που τις θέτει, είναι εύλογο το τι θέλει να πει. Φυσικά, κάποιοι, είναι συνεπείς συνδικαλιστές και πάντοτε στηρίζουν τα του κλάδου, καθώς ισχυρίζονται, μα σαν θίγεται η κυβερνητική πολιτική δεν ψηφίζουμε ούτε το ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες αλληλέγγυους στην εργαζόμενη της Vresnet! Αμφισβητούμε κι ότι το σχέδιο που κατατέθηκε είναι αυτοαξιολογικό, μια και δεν το ονομάζουν από το υπουργείο έτσι. Το παιχνίδι των λέξεων μπορεί να το παίζει το σύστημα πολύ καλά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει για τους εργαζόμενους. Όπως και να χαρακτηρίσεις την επίθεση, επίθεση θα παραμένει.

Και καλά σε όσα αφορά την κυβερνητική παράταξη, αλλά τι γίνεται όταν ερχόμαστε στην παράταξη των Παρεμβάσεων, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν και ψήφισαν την πρόταση-πρόγραμμα δράσης αλλά στο τοπικό σχήμα δεν βλέπουν αναγκαιότητα, δυνατότητα, πιθανότητα να κάνουμε συνέλευση, να κάνουμε τοπική κινητοποίηση με άλλα σωματεία, που απολύονται συμβασιούχοι; Ας μας καλέσουν αυτοί, λένε, όχι να κάνουμε εμείς σύσκεψη για κινητοποίηση! Λες κι εμείς δεν έχουμε τους δικούς μας συμβασιούχους-αναπληρωτές, που απολύονται (κάποιοι μάλιστα πριν ακόμα προσληφθούν!) Το είδαμε κι αυτό! Ήρθαν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου για παράλληλη στήριξη, μόλις χθες (20-3-2018) για να απολυθούν δυο μήνες μετά! Κι όλο αυτό, δεν είναι θέμα που μπορεί εμείς να το βάλουμε μπροστά, αλλά πρέπει κάποιοι άλλοι να το κάνουν! Και φυσικά, το ζήτημα των απωλειών θέσεων από την περικοπή καθηγητών στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ στο τέλος του Γενάρη, που βγήκαν αποτελέσματα φοίτησης, "βολεύτηκε" σε συνθήκες "μαγειρείου". Οπότε δεν τίθεται ούτε εκεί ζήτημα κινητοποίησης. Άλλωστε ,"προς τιμήν του" ο Προϊστάμενος, έδειξε ιδιαίτερο "ανθρωπισμό" και δεν πείραξε κανέναν εργαζόμενο! Το συνδικαλιστικό κίνημα λοιπόν υποκλίνεται στον ανθρωπισμό της διοίκησης! Καμία λοιπόν κινητοποίηση στις 29-3,γιατί το ....κίνημα δεν ανταποκρίνεται, οπότε, ντροπή στο κίνημα!!

Θα ήταν όλα αυτά μια απλή ειρωνεία, αν δεν πίεζαν τόσο πολύ τα προβλήματα του κλάδου, όσο και τα προβλήματα του λαού!! Δυστυχώς, όμως, στην προκειμένη περίπτωση, που με τόσο κόπο, και τόσα θετικά στοιχεία οργάνωσης στη βάση, ένα κομμάτι των συναδέλφων, βγήκαν να διεκδικήσουν για όλους μας, το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία, και βρίσκουν εμπρός τους τόσες "καλοπροαίρετες τρικλοποδιές", πρέπει να απολογιστεί ο καθένας και να δει ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι οι εχθροί του, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη! Όχι σαν είναι να μετρήσουμε ψηφαλάκια αλλά σαν είναι η ώρα να ταράξουμε λιμνάζοντα νερά και να κάνουμε αγώνες!

Υπάρχουν ακόμα πιο δύσκολα κομμάτια, όμως, που ο ψευδο-ηγεμονισμός ομάδων της αριστεράς φθάνει στο σημείο να θεωρεί τις απόψεις άλλων κομματιών του κινήματος ανοησίες ενώ τις δικές τους απόψεις κορυφαίες. Έτσι σε ψήφισμα που καταθέσαμε σαν Αγωνιστική Κίνηση στην ΕΛΜΕ ενάντια στον πόλεμο, οι συνάδελφοι Μ. και Ξ. των Παρεμβάσεων, θεώρησαν επικίνδυνο να παλεύεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό Η.Π.Α., Ε.Ε., Ρωσίας, μια και μόνο το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός στην περιοχή."Η Ρωσική Αστική Τάξη που τώρα αναπτύσσεται δεν είναι αντίπαλος"! Ανήκουστα πράγματα! Να τη βοηθήσουμε, συνάδελφοι μου, να κάνουμε κι έναν έρανο να στηριχτεί στα πόδια της και να εξοπλιστεί!! Ο Ρωσικός στόλος που διασχίζει το Αιγαίο, που επεμβαίνει και βομβαρδίζει τη Συρία, που άλλοτε πάλι εξοπλίζει την Τουρκία εναντίον των Κούρδων κατά τα συμφέροντά της, όπως κάνει κάθε σωστός ιμπεριαλιστής, είναι φίλοι!!

Είμαστε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών της περιοχής για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την χάραξη νέων συνόρων με το αίμα των λαών της περιοχής, και δεν κρίνουμε σκόπιμο ούτε καν να γίνει μια εκδήλωση αντιπολεμική και έκφρασης φιλίας των λαών της περιοχής, γιατί κάποιοι δεν αρέσκονται στο να ακούγονται διαφορετικές απόψεις σε ένα πάνελ όλως των απόψεων! Λυπηρά φαινόμενα σε χαλεπούς καιρούς!!

Ας ευχηθούμε να αναθεωρηθούν οι "κοσμοπολίτικες" απόψεις κάποιων και να μπούμε σοβαρά σε έναν προβληματισμό που να καταλήγει στη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος σε κάθε γωνιά τούτης της χώρας!!

Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε να κινηθούμε!!

http://agonistikiepitropi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com