2 Μαρ 2018

Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά ΔΕΝ συμμετέχει στη σημερινή αντιφασιστική πορεία

Ανακοίνωση 
Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά έκφρασε την αλληλεγγύη της στον κοινωνικό χώρο ΦΑΒΕΛΑ για το δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε από τάγμα εφόδου της Χ.Α. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση και πορεία που η ΦΑΒΕΛΑ κάλεσε για την Παρασκευή 2/3 στον Πειραιά.

Το γεγονός ότι από το πολιτικό πλαίσιο τόσο της αφίσας όσο και της ανακοίνωσης απουσιάζει και η παραμικρή αντικυβερνητική χροιά το θεωρούμε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίσαμε και στις διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία του Π. Φύσσα και τοποθετηθήκαμε αναλόγως. Παρά τις σοβαρές ενστάσεις και τις ανυπέρβλητες διαφωνίες μας, μπροστά σε αυτό το δολοφονικό χτύπημα ιεραρχήσαμε ως πρωτεύον τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση με το δικό μας πολιτικό πλαίσιο και στη κατεύθυνση να καταγγελθεί αυτή η δολοφονική ενέργεια μαζικά στο λαό του Πειραιά αλλά ταυτόχρονα να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες που γενούν και τρέφουν το φασισμό.

Το γεγονός ότι η ΦΑΒΕΛΑ με τη δημόσια ανακοίνωση της στο facebook νομιμοποιεί πολιτικά, δια μέσω των υποδείξεων της, την παρουσία της κυβέρνησης στη σημερινή διαδήλωση μας αναγκάζει να αποσύρουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή μας σε αυτή.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
  
«Επομένως επειδή μας γίνονται διάφορες ερωτήσεις και υποδείξεις οφείλουμε να πούμε τα εξής: Συριζα, παρατάξεις και σχήματα φιλοκυβερνητικά, αλλά και οργανώσεις ή κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν καταδικάσει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας, ή το έχουν κάνει με αστερίσκους, εάν αποφασίσουν να κατέβουν οργανωμένα, παρακαλούνται πολύ να το κάνουν όσο πιο διακριτικά γίνεται και με απόσταση από τα κεντρικά μπλοκ, αναλογιζόμενοι την ευθύνη τους για την παρούσα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.».

Επίσης:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η σημασία της συγκεκριμένης διαδήλωσης ξεπερνάει και εμάς ως Φαβέλα και κάθε συλλογικότητα-σχήμα-κόμμα-κυβέρνηση και γι' αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε τους μπάτσους ούτε τους διαιτητές σε αντιπαραθέσεις, εάν το σκεπτικό μας δε γίνει σεβαστό και κάποιοι επιλέξουν να λειτουργήσουν διαφορετικά. Ωστόσο καλούμε τον καθένα να αναλογιστεί τις ευθύνες του και τη σημασία της συγκεκριμένης κινητοποίησης.».

Θα τοποθετηθούμε αναλυτικά σε άλλη στιγμή. Οφείλουμε όμως από τώρα να ξεκαθαρίσουμε και πάλι ότι εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε άλλοθι ούτε να συμβάλουμε στο ξέπλυμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που:
1) κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα λαού, εργαζομένων, νεολαίας 
2) μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών εμπλέκοντας το λαό στις επικίνδυνες εξελίξεις που κυοφορούν το ενδεχόμενο ενός πολέμου 
3) εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης 
4) συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του εθνικιστικού κλίματος 
5) που αξιοποιεί το φασιστικό μόρφωμα στη διαδικασία διαμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση η κυβέρνηση με βία και τρομοκρατία, με ΜΑΤ και χημικά, ξυλοφορτώνει εκπαιδευτικούς στο υπ. Παιδείας και ορισμένοι θεωρούν ότι αποτελεί σύμμαχο για τον «υπέρτατο στόχο να τελειώνουμε με τους νεοναζί». Ας τους χαίρονται και ας συμπορευτούν μαζί τους.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος2/3/18, 5:55 μ.μ.

  Σε σχέση με το κείμενο του Κοντοφάκα στον διάλογο στο οποίο αναφέρει την κατάθεση πολιτικών πλαισίων σε αντίθεση με τα αιτήματα δράσης στο φοιτητικό κίνημα. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν είναι το αυτονόητο αντιληπτό. Η πολιτικοποίηση του φοιτητικού κινήματος αναγκαστικά πρέπει να περάσει από την ανάδειξη των ζητημάτων, των αιτιών της επίθεσης, των δυνάμεων που είναι υπεύθυνες και την ανάλυση της κατάστασης. Εννοείται ότι ΠΟΛΙΤΙΚΑ θα τοποθετούνται τα ζητήματα, και όχι με έναν πρακτικισμό και κινηματισμό στείρο. Γιατί χωρίς την ανάλυση πάνω στην οποία θα δράσει κάποιος, το φοιτητικό κίνημα εν προκειμένω, χωρίς τις απαντήσεις σε αυτό που συμβαίνει και την ανάδειξη ολόπλευρα μία αντισυνδιαχειριστικής-αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής άποψης στους κόλπους του φοιτητικού κινήματος με αιχμές τα μαχητά αιτήματα των συλλόγων σε σύνδεση με την επίθεση στην εκπαίδευση, ΔΕΝ λύνονται τα προβλήματα. Δηλαδή η αποπολιτικοποίηση, η αποστοίχιση από το δρόμο του αγώνα, το χτύπημα της συλλογικής δράσης και έκφρασης.
  Για τις Αγ Κιν φοιτητών αυτό είναι κάτι αυτονόητο. Μάλιστα είναι και απο τα πιο ουσιαστικά ζητήματα αν όχι το πιο ουσιαστικό. Το να πολιτικοποιηθεί το φοιτητικό κίνημα ώστε να αρχίσει πάλι να απαντάει σε τμήματα της επίθεσης για να ανασυγκροτηθεί στον όποιο βαθμό μπορεί στη συγκεκριμένη συγκυρία και μετέπειτα.
  Απορίας άξιο είναι το πως μπορεί να αμφισβητείται καν αυτή η βασική προϋπόθεση χωρις την οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανασυγκροτηθεί το φοιτητικό κίνημα. Εξ άλλου αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, διαλεκτική σχέση της θεωρίας με την πράξη, η πρώτη χωρίς την δεύτερη είναι στείρα ενώ η δεύτερη χωρίς την πρώτη είναι τυφλή.

  Ο.Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το δημοσιεύουμε το σχόλιο αυτό για ένα και μόνο λόγο. Έχει ανακοινωθεί από τη γραμματεία της ΛΑ-ΑΑΣ ότι όποιος θέλει μπορεί να γράψει κείμενο στα πλαίσια του Πολιτικού Διαλόγου της. Οπότε όποιος νοιώθει την (θεμιτή) ανάγκη να απαντήσει σε κάποιο ή μέρος κειμένου που δημοσιεύτηκε εκεί μπορεί να το κάνει με άνεση. Να γράψει και να το στείλει με την απόλυτη σιγουριά ότι θα δημοσιευθεί. Από εδώ και πέρα σχόλια που να αναφέρονται σε κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ (και οποιοδήποτε άλλου) δεν θα τα δημοσιεύουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/3/18, 6:37 μ.μ.

  Το φοιτητικό κίνημα πρωτοπορία μπροστά σε όλα..... με την πολιτικοποίησή του και το εργατικό κίνημα;Είναι μια ευκαιρία να μπουν και οι φοιτητές μπροστά.... με τα επαναστατικά τους πλαίσια.....
  Στις άμαζες γ.σ. συνελεύσεις τα πλαίσια μας "μαραναν"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com