7 Μαρ 2018

Πάτρα: νέο κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ για σήμερα (7/3/18)

Μετά από μια πρώτη συζήτηση που έγινε στην Πάτρα μετά από πρόταση της ΛΑ-ΑΑΣ για δράσεις ενάντια στα πολεμικά σενάρια και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή αποφασίσηκε νέο ραντεβού την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 6:00 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και τη Μ. Ανατολή συμπυκνώνουν την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που εμπλέκουν μια σειρά από χώρες σε πολεμικά σενάρια και ανταγωνισμούς.

Στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια οι κόντρες μεταξύ των Αμερικάνων, των Ρώσων και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση για τους λαούς της περιοχής. Πολεμικές συγκρούσεις, βομβαρδισμοί, σφαγές, εκατομμύρια πρόσφυγες και εξαθλιωμένοι, θρησκευτικός φανατισμός και αναζωπύρωση εθνικιστικών βλέψεων περιγράφουν συνοπτικά το χάος που έχει προκαλέσει η αμερικάνικη επέμβαση για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -πιστή στις επιταγές των πατρόνων της (ΝΑΤΟ-ΕΕ) και για λογαριασμό των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης- ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ -τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια- μέσα από την προώθηση της υποτιθέμενης λύσης για το ζήτημα της πΓΔΜ. Επιπρόσθετα, οι μεγαλοαστικές δυνάμεις σε κάθε χώρα χρησιμοποιούν τον εθνικισμό για να αποπροσανατολίσουν τους λαούς της περιοχής. Οι Αμερικάνοι την ίδια ώρα που σιγοντάρουν την ανάπτυξη του εθνικισμού και των τυχοδιωκτισμών των ντόπιων καθεστώτων σε όλη την περιοχή (Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Τουρκία κ.α.), έρχονται με την μάσκα των επιδιαιτητών να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι απύθμενη υποκρισία να παρουσιάζονται σαν ειρηνοποιοί και προστάτες αυτοί που αιματοκυλούν και φανατίζουν τους λαούς. Ο λαός μας τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει από την πρόσδεση της χώρας στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού. Τίποτα καλό δεν μπορεί να προσδοκά από την αναβάθμιση των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή μας.

Οι λαοί στην περιοχή πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση αναδεικνύοντας τον πραγματικό εχθρό τους που είναι το ΝΑΤΟ και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ίσα-ίσα μέσα από την αλληλεγγύη και τη φιλία τους μπορούν να καταφέρουν να σταματήσουν τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και τους κινδύνους που γεννούν οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων των χωρών τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη ανένταχτους αγωνιστές, σωματεία και οργανώσεις την Τετάρτη 7 Μάρτη, στις 6:00 μ.μ., στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με στόχο τη διοργάνωση αντιπολεμικής - αντιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com