14 Μαρ 2018

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας για την 2η Πανελλαδική Σύσκεψή της

Με συμμετοχή συναγωνιστών και σχημάτων απ΄ όλη την Ελλάδα (Νοτιοανατολικών, Βόρειων και Δυτικών Προαστίων της Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου, Λάρισας, Φθιώτιδας, Πάτρας, Σάμου, Ικαρίας, Ηράκλειου, Κορινθίας και Χανίων, δηλωμένη συμμετοχή είχαν και συναγωνιστές από το σχήμα της Ορμύλιας Χαλκιδικής οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να έρθουν λόγω σοβαρού έκτακτου συμβάντος), καθώς και ανένταχτων αγωνιστών, πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 του Μάρτη στη Γεωπονική, η 2η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την Εισήγηση εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής και της Γραμματείας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί απ’ την ΕΡΓ.ΑΣ., την Ταξική Πορεία, τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και απ΄ την Φοιτητική Πορεία, και στη συνέχεια από συλλογικότητες που είχαν προσκληθεί, όπως την Παρέμβαση και τον Σύλλογο Κορδάτο.

Με πλούτο συμμετοχής (80 τοποθετήσεις και δεκάδες ακόμη που για λόγους χρόνου δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν), αγωνιστές των σχημάτων της Συνεργασίας, τοποθετήθηκαν πάνω σε διάφορα πολιτικά ζητήματα και σχετικά με μέτωπα και θέματα δράσης και παρέμβασης, εκφράζοντας συμφωνίες και διαφωνίες, κριτικές και αυτοκριτικές, αλλά μεταφέροντας και τις εμπειρίες απ’ τη δράση τους, τους προβληματισμούς τους, αλλά και σκέψεις και προτάσεις για την παραπέρα δράση και το προχώρημα της ΛΑ-ΑΑΣ. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ανάγκη πρωτοβουλιών της ΛΑ-ΑΑΣ με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, τα μέτωπα της επίθεσης του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, κεντρικά αιτήματα και κατευθύνσεις που χαρακτηρίζουν την φυσιογνωμία της ΛΑ-ΑΑΣ ο χαρακτήρας της κοινής δράσης και της απεύθυνσης σε άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες για συγκεκριμένο κάθε φορά σκοπό, το μαζικό κίνημα και η κατάσταση των σωματείων, ζητήματα λειτουργίας των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ και επιμέρους μετώπων, σε χώρους, γειτονιές και πόλεις, καθώς και ο πολιτικός διάλογος στο ιστολόγιο.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση του κειμένου εισήγησης απ’ το σώμα. Αποφασίστηκε η Συνεργασία να παρέμβει στις κινητοποιήσεις της 17ης Μάρτη, προσδίδοντάς τους αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και να συνεχίσει την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική δραστηριότητα της σε όλη την Ελλάδα.

Εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις σε δύο θέματα: Πρώτο, στο θέμα των ελληνοτουρκικών και, δεύτερο, στο θέμα της διατήρησης του παραθύρου του πολιτικού διαλόγου με τη μορφή που άνοιξε πριν την Πανελλαδική Σύσκεψη.

Στο πρώτο θέμα, η Πανελλαδική Σύσκεψη κατέληξε να επιδιωχθεί όσο είναι δυνατόν μια προσέγγιση των απόψεων με τη διεύρυνση της ελάχιστης κοινής βάσης συμφωνίας, η οποία έχει εκφραστεί στην εγκεκριμένη εισήγηση, και αποτυπώθηκε και στην Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ για τα ελληνοτουρκικά της 13.3.2018 ώστε να υπάρξει δράση ενάντια στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια και εξελίξεις.

Στο δεύτερο θέμα, η Πανελλαδική Σύσκεψη κατέληξε να ειδωθεί στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ η δημιουργία μιας μορφής πολιτικής επικοινωνίας και έκφρασης, η οποία να συνδυάζει την προβολή της δράσης, των θέσεων και των κατευθύνσεων της ΛΑ-ΑΑΣ με την δυνατότητα σε αγωνιστές να παρέμβουν για θέματα που απασχολούν. Έως ότου συμφωνηθεί η νέα μορφή το παράθυρο του πολιτικού διαλόγου παραμένει.

Η Γραμματεία και η Πανελλαδική Επιτροπή ανανέωσαν τη θητεία τους, ενώ κλήθηκαν τα τοπικά σχήματα να ενημερώσουν άμεσα για τυχόν αλλαγές όσον αφορά την εκπροσώπησή τους στην Πανελλαδική Επιτροπή, καθώς και τα νέα σχήματα που προέκυψαν στο διάστημα από την 1η Πανελλαδική Σύσκεψη.

Τέλος, διαβάστηκε ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, σχετική με τον κίνδυνο έκδοσης αγωνίστριας στην Τουρκία.

Την εισήγηση που εγκρίθηκε ως απόφαση της ΛΑ-ΑΑΣ μπορείτε να τη δείτε εδώ:
https://antigeitonies.blogspot.gr/2018/03/2_10.html 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/3/18, 11:23 π.μ.

    ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com