10 Φεβ 2018

Ευγενίδειο: απαγόρευση συνδικαλισμού, μη καταβολή δεδουλευμένων, μείωση προσωπικού, μείωση μισθών, αυταρχισμός και εξώδικα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 9/02/2018

Oι εργαζόμενοι της κλινικής ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ Α.Ε., προσκαλούν την Τετάρτη 14/02/2018 στην αίθουσα του 3οορόφου του ΕΚΑ (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου) και ώρα 18.00, σε ανοιχτή ενημέρωση/συζήτηση για τα προβλήματα:

1) Απαγόρευσης συνδικαλιστικής δράσης.

2) Μη καταβολής δεδουλευμένων.

3) Μείωσης προσωπικού,

4) Μειώσεων μισθών, και

5) Αυταρχικής συμπεριφοράς και αδιαφορίας της διοίκησης της κλινικής που αντιμετωπίζουν εδώ και 8 χρόνια, και τους έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Την 1η Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου έλαβαν εξώδικο από τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου με το οποίο απειλούνται με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κατεβάσουν πανό που έχουν αναρτήσει διαμαρτυρόμενοι για το ότι για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι. Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι Α.Ε., του οποίου κύριος μέτοχος είναι το ΕΚΠΑ (99,6 των μετοχών) και το Διοικητικό του Συμβούλιο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Οι συνάδελφοί μας στο Ευγενίδειο, εδώ και 8 χρόνια, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι επί μήνες, μέχρι να δικαιωθούν από τα δικαστήρια και να αναγκαστεί η Διοίκηση να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Υπέστησαν καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης το 2011 και το 2012, μείωση μισθών κατά 15% το 2012, νέα μονομερή μείωση κατά 25% το 2016, η οποία έσπαγε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κ.α. Στόχος; Να εξαναγκαστούν οι παλιοί εργαζόμενοι σε παραίτηση και να προσληφθούν νέοι με άθλιες συμβάσεις εργασίας. Το 2011 οι εργαζόμενοι ήταν 240, σήμερα είναι 125.

Οι συνάδελφοί μας, δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών τους, παραμένοντας απλήρωτοι. Πληρώνουν καθημερινά το κόστος των επιλογών μια Διοίκησης που ποτέ δεν άκουσε τις καταγγελίες τους για τα όσα συμβαίνουν στο Θεραπευτήριο και που ποτέ δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με όσα θα έπρεπε προκειμένου αυτό να ορθοποδήσει. Αν το Ευγενίδειο παραμένει ακόμα ανοιχτό, αυτό οφείλεται στις δικές τους προσπάθειες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της δουλειάς τους σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Η Διοίκηση, στο εξώδικό της, αναφέρει ότι, με τα όσα γράφονται στο πανό, πλήττεται το κύρος και η φήμη της Κλινικής. Και καλεί τους εργαζόμενους να μην αναρτήσουν ξανά ποτέ στο μέλλον οποιοδήποτε πανό.

Ενοχλείται η Διοίκηση όταν η πάγια τακτική της να μην πληρώνει τους εργαζόμενους γίνεται γνωστή. Αντί να φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, του απαγορεύει το μόνο μέσο που αυτό έχει για να αμυνθεί απέναντι στην αυθαιρεσία της: τη συνδικαλιστική δράση.

Η συνδικαλιστική δράση είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Δεν απαγορεύεται με εξώδικα και απειλές.
Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία της Διοίκησης Ευγενιδείου-ΕΚΠΑ απέναντι στους
εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου.
Την καλούμε να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το εξώδικο που βάλλει κατά συνταγματικά
κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.


Για το Δ.Σ
Ο Αντιπρόεδρος            Η Γ.Γραμματέας
Σέργιος Σαλονικίδης     Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com