21 Φεβ 2018

Ανταπόκριση από τη σύσκεψη στο «Εκτός των Τειχών» για τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ), πραγματοποιήθηκε, στις 20/2, στο «Εκτός των Τειχών», σύσκεψη με στόχο τη διοργάνωση ενός αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΝΑΡ, η Παρέμβαση και εκπρόσωπος από υπό διαμόρφωση νέα συλλογικότητα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Από τη συζήτηση προέκυψε ένας κοινός τόπος, παρά τις διαφοροποιήσεις και τις διαφορετικές ιεραρχήσεις.

Συνοπτικά αυτός ο κοινός τόπος εκφράστηκε στα παρακάτω σημεία:

1) ότι οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής.
2) ότι οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή και της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
3) ότι εντείνονται ταυτόχρονα, σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο, οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων της περιοχής.
4) ότι αναδεικνύεται έντονα η αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.
5) ότι πρέπει να εκφραστεί και να αναδειχτεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών ενάντια στον εθνικισμό, το σωβινισμό και τον αλυτρωτισμό.
6) ότι η σύσκεψη συμβάλει θετικά σε αυτή τη κατεύθυνση.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και ταυτόχρονα λαμβάνοντας υπόψιν τις τοποθετήσεις για ένα πιο διευρυμένο κάλεσμα δυνάμεων, αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν με την προτεινόμενη ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου άμεσα θα ανακοινώσουμε κάλεσμα για νέα σύσκεψη.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/2/18, 8:55 μ.μ.

    Μία ερώτηση -έτσι για την ιστορία-, η λεγόμενη "υπό διαμόρφωση συλλογικότητα της εξ.αριστεράς" είναι οι πρόσφατοι αποχωρήσαντες από ΝΑΡ/ΝκΑ ή καμία σχέση;
    Red

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com