16 Φεβ 2018

Χανιά: Η νεολαία να μπει στη πρώτη γραμμή απέναντι στους πολεμικούς κινδύνους, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό

Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου που παλεύουν για την εξεταστική τους είναι μια σημαντική εστία αντίστασης κόντρα σε μια πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές. Πρέπει να δυναμώσει να πλατύνει και να νικήσει.

Το κόψιμο της εμβόλιμης εξεταστικής βάζει ακόμα ένα λιθαράκι σε μια πραγματικότητα που υψώνει ταξικούς φραγμούς στο πανεπιστήμιο και επισφάλεια-ανεργία στην αγορά εργασίας.
Μια πραγματικότητα που χτίζεται με αντιφοιτητικούς νόμους, αντιλαϊκά μέτρα και Μνημόνια, χρειάζεται τη πειθάρχηση και τη φασιστικοποίηση για να τρομοκρατεί και θέλει τη νέα γενιά χωρίς δικαιώματα σε μια σύγχρονη ζούγκλα όπου πάντα δίκιο έχει η καθηγητική αυθαιρεσία ή το αφεντικό.

Είναι όλα αυτά κομμάτια μιας πολιτικής που απλώνει τη φτώχεια και την ανεργία μα και που σπέρνει τον εθνικισμό και γεμίζει τη χώρα βάσεις μπλέκοντας το λαό σε πρωτοφανείς κινδύνους.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενεργώντας για λογαριασμό της αστικής τάξης, από τη μία τσακίζει το λαό με αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη δίνει ολόκληρη τη χώρα στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Και ενώ τρέχει να γίνει πρόθυμος ατζέντης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, παράλληλα φτιάχνει αντιδραστικές συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καλλιεργεί μαζί με τους φασιστές τον εθνικισμό και το σοβινισμό τραυματίζοντας τις σχέσεις φιλίας με τους γύρω λαούς ενώ με την αντιδραστική κόντρα της με τη Τουρκία στο Αιγαίο βάζει το λαό σε πολεμικούς κινδύνους, έρμαιο στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο της περιοχής.

Ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά λοιπόν, την ίδια στιγμή που από τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια ο ανταγωνισμός Αμερικάνων Ρώσων και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών χωρίς τελειωμό μακελεύει λαούς, διαμελίζει χώρες και ξαναχαράζει τα σύνορα.

Η γιγάντωση της βάσης της Σούδας λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Πολυτεχνείο, οι πολεμικές ασκήσεις και οι πτήσεις πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά τονίζουν τη πρωτόγνωρη εμπλοκή της χώρας στo πολεμικό άρμα των Αμερικάνων. Η μετατροπή των Χανίων σε χώρο αναψυχής για τους Αμερικάνους ράμπο είναι μια άλλη συνέπεια αυτής της κατάστασης που την ζήσαμε έντονα το φθινόπωρο με το ξυλοδαρμό του συμπολίτη μας.

Για μας είναι σαφές ότι η νεολαία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από μια πολιτική που βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και δίνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για τους Αμερικανούς. Όχι μόνο δε μας προστατεύουν αλλά μας βάζουν σε σοβαρούς κινδύνους. Όσο αναγκαίο είναι λοιπόν να βγει μπροστά και να παλέψει για το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά άλλο τόσο είναι να αντιταχτεί και στη εμπλοκή της χώρα στα σχέδια των φονιάδων των λαών. Να αντιταχτεί στον εθνικισμό που δηλητηριάζει τις σχέσεις με τους γύρω λαούς που είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι απέναντι στον ιμπεριαλισμό.

Στη πόλη μας έχουν γίνει ήδη κάποια ελπιδοφόρα βήματα κοινής δράσης απέναντι στο καθεστώς των βάσεων που δε πρέπει να σβήσουν αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν. Οι εξελίξεις μέρα με τη μέρα αναδεικνύουν ότι το ξαναδυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος στο τόπο είναι μια αναγκαιότητα που έχει καθυστερήσει με ευθύνη κάποιων της αριστεράς. Το προχώρημα αυτής της υπόθεσης αφορά και τους φοιτητές στο Πολυτεχνείου Κρήτης που μπορούν και πρέπει να βγουν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την ειρήνη στη περιοχή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί κάθε φοιτητή, κάθε συλλογικότητα να βγει μπροστά και με όπλο τη κοινή δράση να συμβάλει στο δυνάμωμα αυτής της υπόθεσης στο Πολυτεχνείο και την πόλη μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com