28 Φεβ 2018

Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά για την επίθεση στη Φαβέλα - κάλεσμα σε συγκέντρωση

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 25-2-2018 τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιχείρησε για να σκοτώσει. Στόχος της επίθεσης των δολοφόνων ήταν ο κοινωνικός χώρος «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οπλισμένα με λοστούς, πυρσούς και φωτοβολίδες τα μαυροφορεμένα αποβράσματα εκτελώντας εντολές της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης επιχείρησαν να δολοφονήσουν όσους βρίσκονταν στον χώρο τον οποίο και κατέστρεψαν. Μετά φώναξαν το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» και αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «αίμα -τιμή-χρυσή αυγή».

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε κι άλλους νεκρούς από τη δράση των φασιστών. Ανάμεσα στους τραυματίες πιο σοβαρά τραυματισμένη με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από το χτύπημα με λοστό είναι η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ακόμη ένα παραλίγο έγκλημα προστέθηκε στα δεκάδες άλλα περιστατικά τραυματισμών και δολοφονιών από τις φασιστικές ομάδες και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η εγκληματική δράση των φασιστικών ομάδων και της Χρυσής Αυγής επανέρχεται δριμύτερη. Αποθρασύνεται με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν υψηλά ποσοστά στο ναζιστικό μόρφωμα σαν αποτέλεσμα της απουσίας αγωνιστικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της αποπολιτικοποίησης των καιρών. Αποθρασύνεται με ευθύνη του αστικού πολιτικού συστήματος που συσκοτίζει καλώντας το ναζιστικό μόρφωμα να ενταχθεί στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Αποθρασύνεται με τη νομιμοποίηση που της πρόσφερε η συμμετοχή της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με την πλήρη ανοχή των αστικών κομμάτων και παραγόντων. Αποθρασύνεται από το συνεχές ξέπλυμά της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποθρασύνεται από τη ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Η Χρυσή Αυγή και κάθε φασιστική ομάδα είναι κομμάτι και εφεδρεία του συστήματος, είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης του λαού! Και ως γνήσια τέκνα του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού αξιοποιούνται ενάντια στους εργαζόμενους για να περάσει η αντεργατική επίθεση και ενάντια στους λαούς για να περάσουν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η δράση των φασιστών δεν είναι επιλεκτική. Στρέφεται ενάντια σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη άνθρωπο. Η δράση των φασιστών έχει στόχο όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γι’ αυτό και η απομόνωση και η συντριβή του φασισμού είναι υπόθεση του ίδιου του λαού, των εργατών, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οφείλουμε όλοι μας να βροντοφωνάξουμε ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζικής καταδίκης και δράσης απέναντι στη σάπια ιδεολογία του φασισμού και τα μιάσματα που την προωθούν. Στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές να καταδικαστεί αποφασιστικά η δράση των φασιστών και να δυναμώσουν οι εστίες αντιστάσεις ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του σωβινισμού.

Και το κυριότερο. Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στην πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τα λαϊκά - εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να παλέψουμε για την ΕΙΡΗΝΗ και τη φιλία των λαών τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας. Όσο αυτοί οι αγώνες θα αναπτύσσονται τόσο θα αποκαλύπτεται το πραγματικό ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ πρόσωπο των φασιστών- νεοναζί- εθνικιστών.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, 6:00 μ.μ.,

ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (έναντι ηλεκτρικού σταθμού)

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com