...................

7 Φεβ 2018

Αφιερωμένο στο φίλο - σύντροφο Μπάμπη Καραμανλίδη δύο χρόνια μετά


Όπως κοπάζει ο πυρετός
και πριν την αναμέτρηση
του πένθους με την λήθη,
οι πυκνωμένες αρετές
σαν τα αιθέρια
απλώνονται στη λύπη.

Δεν κατοικεί εδώ
και όμως σε ένα καρέ τυφλό
δεν φυλακίζεται η μνήμη,
ρούσα φοράδα είναι
ρωμαλέα με φτερά
ποδοπατά την σύμβαση.

Στη ράχη της
με βλέμμα ανήσυχο
η μικρούλα ανατολή
μεταβολίζει φως
και όλο σκαλίζει
κάθε φορά απ την αρχή
την προαιώνια αφήγηση.

Μιχάλης Μπάρτσας

Ο σύντροφός μας Μπάμπης Καραμανλίδης "έφυγε" στις 6 Φεβρουαρίου του 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com