26 Φεβ 2018

Πρωτοβουλία αγώνα στο σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καλαμαριάς

Στην Καλαμαριά στο σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκε πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που στη συγκεκριμένη φάση έχουν ως αιχμή την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στα σχολεία.

Πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στη νέα κυβερνητική επίθεση

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα που στη συγκεκριμένη φάση εμφανίζεται ως υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για τριάντα ώρες, είναι κομμάτι μιας γενικότερης επίθεσης που δεχόμαστε εδώ και χρόνια στα εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Και ως εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα αλλά και ως κομμάτι του εργαζόμενου λαού.

Θα αποτελέσει ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, να επιβάλλει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, να παρουσιάσει… πλεόνασμα εκπαιδευτικών εκεί που υπάρχει έλλειμμα, να μειώσει διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στους υποχρεωτικούς χρόνους παραμονής στο σχολείο κάθε σχολική μονάδα στο όνομα της «αυτονομίας» της θα πρέπει μαζί με τους γονείς να σχεδιάζει πως θα βρει πόρους για τη λειτουργία των σχολείων. Με αυτή την έννοια η υποχρεωτική εφαρμογή του τριαντάωρου δεν θίγει και δεν αφορά μόνο τους διορισμένους εκπαιδευτικούς αλλά και τους αδιόριστους και τους γονείς των μαθητών.

Η προσπάθεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας να πείσει με νομικά επιχειρήματα ότι η κυβέρνηση… παρανομεί, ερμηνεύοντας τις διατυπώσεις της νέας εγκυκλίου, συμβάλει στην καλλιέργεια σύγχυσης απέναντι στη νέα κυβερνητική επίθεση και το πώς πρέπει αυτή να αντιμετωπιστεί. Γιατί και το 30 ωρο και η αξιολόγηση και μείωση των διορισμών-προσλήψεων βρίσκονται μέσα στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές της δεσμεύσεις και ήρθαν για να εφαρμοστούν, δεν ψηφίζονται για να… ανασταλούν. Ούτε δήθεν θα «ακυρωθούν στην πράξη» επειδή οι εκπαιδευτικοί με τον νομικό σύμβουλο της ΔΟΕ θα αποδείξουν σε κυβέρνηση και διευθυντές ότι η κυβέρνηση… παρανομεί!

Επίσης αποτελούν πάγιους και διαρκείς στόχους κάθε κυβέρνησης που διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια τις απανωτές αντιλαϊκές πολιτικές.

Είναι αναγκαίο τα εργασιακά μας σωματεία, όπως ο σύλλογος μας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με την δική μας συμμετοχή να απαιτήσουν από τη ΔΟΕ και να στηρίξουν απεργιακή κινητοποίηση ως μία πρώτη απάντηση στην κυβερνητική επίθεση που θα κλιμακωθεί ανεξάρτητα από τους διάφορους χειρισμούς. Να ενισχύσουν επίσης την κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Να οργανώσουν τοπική εκδήλωση μαζί με τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και περιορίζει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, για να σταματήσει κάθε προσπάθεια αυτοαξιολόγησης- αξιολόγησης- χειραγώγησης, για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μην κλείσει και να μην συγχωνευτεί κανένα σχολείο-νηπιαγωγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com