16 Φεβ 2018

Μια αναγκαία συγγνώμη και αποκατάσταση για την ΟΚΔΕ

Στο άρθρο μου ΘΕΣΕΙΣ για την απόρριψη ενός λανθασμένου συνθήματος | προς τους αγωνιστές της Αριστεράς και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, γίνεται αδικαιολόγητα λαθεμένη αναφορά σε κινητοποίηση που πραγματοποίηθηκε για το λεγόμενο "Μακεδονικό" στην Αθήνα, η οποία αποδίδεται στους συναγωνιστές της ΟΚΔΕ. Η ΟΚΔΕ ποτέ δεν συμμετείχε ή συνυπέγραψε την κινητοποίηση. Το λάθος μου έχει ως αίτιο την όχι επιμελή συγκρότηση για το ζήτημα, αλλά όχι την δημιουργία οποιονδήποτε εντυπώσεων.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να το παραδεχτώ δημόσια, να αφαιρέσω την παραπομπή και να ζητήσω συγγνώμη από τους συναγωνιστές της ΟΚΔΕ και τους αναγνώστες του blog. Στο υπόλοιπο κομμάτι του άρθρου, δε νιώθω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξω την πολιτική ουσία.

Κώστας Καμαρέτσος
Ακολουθεί η δικαιολογημένη επισήμανση των συναγωνιστών:

Το «λάθος» του site Αντίσταση Στις Γειτονίες (13/2)

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στις 13/2 στο site Αντίσταση στις Γειτονίες με τίτλο "Θέσεις για την απόρριψη ενός λανθασμένου συνθήματος προς τους αγωνιστές της Αριστεράς και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος" (https://antigeitonies.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html), παρατηρήσαμε ένα μεγάλο «λάθος».

Ενώ είδαμε να χρησιμοποιούνται στο κείμενο αυτό σημεία από την ανακοίνωση/προκήρυξή μας, η οποία αναρτήθηκε την Πέμπτη 1/2, και ενώ καλούσαμε σε εξόρμηση/συγκέντρωση το Σάββατο 3/2 http://www.okde.gr/archives/7078) –την οποία και πραγματοποιήσαμε, είδαμε στο συγκεκριμένο άρθρο να μας γίνεται κριτική για μια κινητοποίηση που δεν καλέσαμε, δεν υπογράψαμε και δεν πήραμε μέρος ποτέ.

Δεν γνωρίζουμε αν το site Αντίσταση στη Γειτονιές, προσκείμενο στο ΚΚΕ(μ-λ) «μπέρδεψε» κείμενα και οργανώσεις ή απλώς έκανε «λάθος», που και τα δύο, αντικειμενικά, είναι αδύνατο να έχουν συμβεί και σε κάθε περίπτωση είναι αδικαιολόγητα και δημιουργούν εντυπώσεις.

Τέτοια «λάθη» ή«μπερδέματα», αν μάλιστα επαναλαμβάνονται, και αδικαιολόγητα είναι και δημιουργούν προβλήματα. Λυπούμαστε, αλλά για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε μια ενέργεια από μέρους σας την οποία θα αποφύγουμε να χαρακτηρίσουμε.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com