...................

6 Φεβ 2018

Η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ δεν επιτρέπει εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ λόγω ...θέματος!

18:30 - Τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες μας και την επιμονή μας η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας - ΑΣΟΕΕ υπαναχώρησε και μας ενημέρωσε ότι... δεν υπάρχει θέμα και μας... δίνει την άδεια για την εκδήλωση.


Λογοκρισία και πολιτικές σκοπιμότητες από την Πρυτανεία της ΟΠΑ - ΑΣΟΕΕ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία αρνείται να παραχωρήσει οποιοδήποτε αμφιθέατρο για πολιτική εκδήλωση συζήτηση, της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, για το ζήτημα των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. 

Πιο συγκεκριμένα έπειτα από αίτησή μας για να κλείσουμε αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν, οι εκπρόσωποι της Πρυτανείας της ΟΠΑ-ΑΣΟΕΕ μας ενημέρωσαν ότι δεν συμφωνούν να γίνει εκδήλωση στο πανεπιστήμιο με τέτοιο θέμα. Λογοκρίνεται δηλαδή όποιος επιλέγει να μιλήσει και να συζητήσει για ένα τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων από την σκοπιά του λαϊκού παράγοντα, κόντρα στο μίσος τον εθνικισμό και τον σωβινισμό. Απαγορεύεται να συζητιέται όποια άποψη δεν συνάδει με την κυβερνητική υποταγή στους Αμερικανο-Νατοικούς, ή δεν χαϊδεύει τα αυτιά του φασισμού και του εθνικισμού όπως η αντιπολίτευση. Καταργείται η ουσία του Ασύλου των ιδεών και γίνεται κατανοητό ότι μόνο πολιτικές σκοπιμότητες κρύβει η απόφαση αυτή της πρυτανείας, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις πιο απολυταρχικές αντιλήψεις που θέλουν πανεπιστήμια απονεκρωμένα από την πολιτική, τη συζήτηση και τον προβληματισμό. Δεν έχουν όμως κανένα πρόβλημα, με αφορμή και μόνο το παραεμπόριο, να αφήνουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ να μπαίνουν ακόμη και μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας όπως και έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, θυμίζοντας τις πιο μαύρες περιόδους που έχουν ζήσει τα πανεπιστήμια σε αυτήν τη χώρα.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους στην Πρυτανεία ότι δεν θα δεχτούμε τέτοιες μεθοδεύσεις και η προγραμματισμένη εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας για το Μέτωπο των λαών ενάντια στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών, ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, θα πραγματοποιθείς κανονικά την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Οι μόνες ιδέες που δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο είναι αυτές που σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε να κάνουμε καμία έκπτωσή στις απόψεις μας οι οποίες δεν ευθυγραμμίζονται με το κυρίαρχο κλίμα που υποθάλπει το μίσος, τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Αντίθετα θα προβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις την άποψη της πάλης ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, την αλληλεγγύη και την φιλία των λαών και το μέτωπό πάλης που χρειάζεται να οικοδομήσουν. Θα υπερασπιστούμε το Λαϊκό Άσυλο επί της ουσίας, διακινώντας τις ιδέες μας όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να κάνουμε.


1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος7/2/18, 12:27 π.μ.

  Εικόνες από το κοντινό μέλλον.
  Μόνο οι συστημικές απόψεις και οι επιτρεπόμενες "μη συστημικές" θα έχουν το οκ.
  Η ρεβανσ του συστήματος και η κατάσταση του αντιπάλου του θα οδηγήσουν σε τέτοια φαινόμενα.
  Ποιός θα υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα;;;
  Οι ειδικοί; Οι ντουροι επαναστάτες; Οι φανφαρες και οι φαντεζι ενέργειες;

  Αν δεν εμπλακεί ο λαός,η εργατια, η νεολαία, δεν υπάρχει μέλλον.
  Πώς θα εμπλακούν αυτοί; Δεν μας αφορά το ερώτημα όσους δηλώνουμε ότι υπερασπίζουμε το συμφέρον τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com