....................................................

14 Φεβ 2018

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανοίξει το ζήτημα της εμβόλιμης εξεταστικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στο ΗΜΜΥ. Στόχος είναι η κατάργηση της, ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα μας στις σπουδές, ένα ακόμα χτύπημα στο πτυχίο. Η εμβόλιμη εξεταστική καθιερώθηκε σαν κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και όχι σαν κάποιου είδους φιλευσπλαχνία από την μεριά του συστήματος προς τους φοιτητές και τώρα θέλουν να το πάρουν πίσω.

Σε ποια περίοδο βρισκόμαστε
Μπροστά στη νέα αξιολόγηση αλλά και με τα ήδη ψηφισμένα μέτρα και μνημόνια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρέχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών (ΔΝΤ-ΕΕ) και της ντόπιας αστικής τάξης. Οδηγώντας τον λαό στην φτώχεια και την ανεργία. Από τη μία πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις,καταργεί επιδόματα, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και από την άλλη δίνει την χώρα σαν ορμητήριο πολέμου για τα νέα αιματηρά σχέδια των ιμπεριαλιστών σε Βαλκάνια και Μ.Ανατολή.

Η κατάσταση στις σχολές
Τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν θα μπορούσε να είναι έξω από το γενικότερο κλίμα,προσπαθούν να ευθυγραμμίσουν τις σχολές στις νέες συνθήκες αγοράς εργασίας. Ο ψηφισμένος νόμος Γαβρόγλου έρχεται να συνεχίσει τη επίθεση των προηγούμενων νόμων (Διαμαντοπούλου, Γιαννάκου και τις συμφωνίες τις Μπολόνιας) και να την αναβαθμίσει. Κομμάτι αυτού είναι και η κατάργηση της εμβόλιμης εξεταστικής, που έρχεται να δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ το δρόμο για το πτυχίο. Πόσο μάλλον όταν σε μια σχολή έχουν εφαρμοστεί οι αλυσίδες, οι πρόοδοι, τα τεστάκια, οι ατελείωτες εργασίες. Σε συνδυασμό με τα στενά όρια σπουδών και - σε πολλές σχολές - τα περιοριστικά όρια δήλωσης μαθημάτων, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, ενισχύοντας την προσπάθεια του συστήματος να δημιουργήσει το πανεπιστήμιο των λίγων και εκλεκτών, στο οποίο θα μπαίνουν λίγοι και... θα βγαίνουν λιγότεροι! Να θυμηθούμε ότι στην αρχή της χρονιάς είχε τεθεί στο στόχαστρο και το δωρεάν σύγγραμμα. Ο νέος νόμος αναφέρεται στην παγίωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά που ανοίγει το δρόμο για την παγίωση των διδάκτρων και στα προπτυχιακά έτη. Στην διάσπαση του ενιαίου πτυχίου σε κύκλους. Καθώς επίσης σε διάφορες σχολές έχει ανοίξει η κατάργηση της δωρεάν λέσχης και στέγασης. Όλα αυτά είναι ταξικοί φραγμοί για την πλειοψηφία των φοιτητών που παλεύει να σπουδάσει αλλά και για τις οικογένειες τους που προσπαθούν να τους στηρίξουν.

Με σε ένα κλίμα αδράνειας το ΗΜΜΥ προχώρησε σε κατάληψη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από μαζικές συνελεύσεις μέχρι και 400 ατόμων και συνεχίζει μέχρι την Παρασκευή 16/2 που έχει οριστεί η επόμενη συνέλευση. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγώνα των συμφοιτητών μας στηρίζοντας την κατάληψη και ανοίγοντας το θέμα και στις υπόλοιπες σχολές. Η εμβόλιμη εξεταστική δεν αφορά μόνο τα μεγαλύτερα έτη ούτε μία σχολή. Αφορά όλους τους φοιτητές και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε με τους συναδέλφους μας. Ενισχύοντας την κατεύθυνση της μαζικής διεκδίκησης κόντρα στις απόψεις που θέλουν με το πρόσχημα της ανοιχτής σχολής να σταματήσει ο αγώνας. Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε με ανοιχτή σχολή και με τα μαθήματα να γίνονται κανονικά. Κόντρα στις λογικές της συνδιαλλαγής με τους καθηγητές μήπως βρούμε λύση. Οι καθηγητές έχουν πάρει θέση, είναι με το Υπουργείο και με την κατάργηση της εμβόλιμης. Η λύση βρίσκεται στον αγώνα μας,στην αποφασιστική μας στάση να παλέψουμε για το δικαίωμα στις σπουδές, στη μαζική μας παρουσία στις κινητοποιήσεις και στις συνελεύσεις που είναι οι δικές μας δημοκρατικές διαδικασίες,που είναι ο τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας.Να επιδιώξουμε την καθιέρωση της εμβόλιμης εξεταστικής ως κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος, διεκδικώντας την πραγματοποίηση της σε ανθρώπινους ρυθμούς και ανεξάρτητα από προαπαιτούμενα ή λοιπές προϋποθέσεις. Αγώνας πρέπει να δοθεί για τη συνολικότερη υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων του φοιτητικού κινήματος κόντρα στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλει το σύστημα προκειμένου να δημιουργήσει το πανεπιστήμιο των λίγων!

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΟΛΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
Να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που απλώνει φτώχεια και ανεργία,ενισχύει τον εθνικισμό και μας μπλέκει στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com