13 Φεβ 2018

Αθήνα: εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ για Βαλκάνια και "μακεδονικό".

Με εισηγήσεις από τους σ. Ταξιάρχη Χρήστου και Κώστα Βλαχόπουλο ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση - συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας με θέμα τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την παρέμβαση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ανακίνηση του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον και ανθρώπων εκτός της Συνεργασίας. Μετά τις εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν πολλές παρεμβάσεις συμμετεχόντων όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί για τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από την Ουκρανία και καταλήγει μέχρι τη Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, αλλά και για το ρόλο που επιδιώκει να αναλάβει η ντόπια αστική τάξη στα πλαίσια αυτών των επιδιώξεων. Επισημάνθηκαν οι εξελίξεις που δρομολογούνται στη εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με τη σφραγίδα και πάλι των ΗΠΑ (βλ. Novartis και όχι μόνο). Σημαντικό χώρο στη συζήτηση κατέλαβε το ζήτημα του πως αντιμετώπισε την όλη κατάσταση η Αριστερά στο σύνολό της αλλά και η ίδια η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Επισημάνθηκε η καθυστέρηση παρέμβασης της Συνεργασίας, κεντρικά και σε γειτονιές, παρά το ότι είχε τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα των Βαλκανίων και του "μακεδονικού" αρκετά έγκαιρα. Υπήρξε αντίλογος που δεν αξιολογούσε ως απαραίτητη μια παρέμβαση νωρίτερα και εστίαζε περισσότερο στο από εδώ και πέρα. 

Από αρκετούς ομιλητές τέθηκε πρόταση για ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με απεύθυνση και προς άλλες δυνάμεις της Αριστεράς ώστε να υπάρξει κινηματική απάντηση ανάδειξης του ρόλου των ιμπεριαλιστών, του ρόλου της κυβέρνησης και της ντόπιας αστικής τάξης, κόντρα στους εθνικισμούς που αναδύονται και στη χώρα μας και στη ΠΓΔΜ. Υπήρξαν όμως αντιρρήσεις με αποτέλεσμα να μην παρθεί τελικά απόφαση για το προχώρημα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια σχετικής καμπάνιας που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ή έχουν ανακοινωθεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις από σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ στο Ηράκλειο, στη Καρδίτσα, στη Θεσπρωτία, στα Χανιά και αλλού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com