....................................................

19 Ιαν 2018

Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ: Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel!Με 12 χρόνια φυλακής βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ισπανός κομμουνιστής ράπερ PabloHasel, όπως μας ενημερώνει με σχετικό του βίντεο. Ο λόγος; Τα τραγούδια του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης διώκεται, αφού έχει ήδη καταδικαστεί και φυλακιστεί στο παρελθόν από το ισπανικό κράτος “δικαίου” σε δύο χρόνια φυλάκισης με αφορμή τραγούδια αλληλεγγύης προς αντιφασίστες πολιτικούς κρατούμενους.

Γνωστός για τα τραγούδια του, αλλά και για την πολιτική του στάση, γράφει ενάντια σε οτιδήποτε καταπιέζει. Γράφει για το καταπιεστικό κράτος της Ισπανίας, για τις διώξεις σε αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους. Με τα κομμάτια του κριτικάρει την ισπανική μοναρχία, την καταπίεση που βιώνει ο λαός από τις δυνάμεις καταστολής, την κρατική βία και τρομοκρατία.

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, και για το ότι “τόλμησε” να καταγγείλει φιλοναζί ποδοσφαιριστές, διώκεται αυτή τη στιγμή. Και όλα αυτά στην “πολιτισμένη” Ευρώπη όπου η ελευθερία λόγου – όπως λένε οι κυρίαρχοι – είναι δικαίωμα όλων... Όλων όσων δεν πάνε κόντρα στο σύστημα, στις κυβερνήσεις και στο φασισμό. Ακόμα και τα τραγούδια ενοχλούν. Ακόμα και η τέχνη, όταν είναι στρατευμένη στην υπόθεση του λαού και του αγώνα του. Το ισπανικό κράτος δε μπορεί να κρύψει το καταπιεστικό του πρόσωπο και όπως και στην Καταλονία, στις κινητοποιήσεις λαού και εργατών έτσι και στον Pablo Hasel καταστέλλει, διώκει και ποινικοποιεί οτιδήποτε του πάει κόντρα.

Εμείς γνωρίσαμε τον Pablo Hasel τον Ιούλιο του 2013, όπου, στα πλαίσια του κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων, συμμετείχε ως καλεσμένος στη συναυλία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Ιερισσού.

Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com