....................................................

13 Ιαν 2018

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αρ. πρωτ. 5
12/1/2018

Ψηφίζεται στη Βουλή τη Δευτέρα 15 Γενάρη το πολυνομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Πρόκειται για ένα ογκώδες κείμενο 1.531 σελίδων και 400 άρθρων, με πλήθος αντιλαϊκών ρυθμίσεων, που κατ΄επιταγή των δανειστών μας, για άλλη μια φορά αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον χαρακτήρα του επείγοντος μάλιστα. Με το πολυνομοσχέδιο αυτό κλείνουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Τα υπόλοιπα -για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα- θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αντιδραστικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων, την προκήρυξη απεργιών, πετσόκομμα των οικογενειακών επιδομάτων, ειδικά στις περιπτώσεις των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών κ.α.

Απέναντι σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή επέλαση, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να υπονομεύσουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και τις ανάγκες της περιόδου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να συντονίσουν κανένα απεργιακό αγώνα που θα αναχαιτίσει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, επιλέγοντας με στάσεις εργασίας να βγάλουν απλά την υποχρέωση.

Στον μακρύ και δύσκολο δρόμο που ακολουθεί, η πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Δευτέρα 15/1 οφείλει να αναδείξει την οργή και προπάντων τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και του λαού, παρά τις τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Να αποδείξει ότι η κοινωνία δεν ασπάζεται τις αντιδραστικές ανατροπές που φέρνουν τα νέα μέτρα και δεν τσιμπάει στην γελοία κυβερνητική προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Να αποτελέσει ένα βήμα που θα δώσει το έναυσμα για νέους μαζικούς παρατεταμένους αγώνες ενάντια στην μνημονιακή υποδούλωση του λαού μας.

Υπό τις δεδομένες συνθήκες φίμωσης και απραξίας που προσπαθούν να επιβληθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε μια προσπάθεια να εκφραστούν ενωτικά οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων καλούμε σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση στον Εύδηλο τη Δευτέρα 15/1,ώρα 12 το πρωί.

Προκειμένου να καλυφθεί σε κάποιο βαθμό το κενό της υπονομευτικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ αλλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στην απεργιακή συγκέντρωση, ο Σύλλογός μας προκηρύσσει συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας, 9 – 12 το πρωί και 3-6 το απόγευμα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ι.
https://panikarionosokomeio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com