....................................................

23 Ιαν 2018

Θεσσαλονίκη: ενημέρωση για την κρατική τρομοκρατία

Στη χθεσινή διαδήλωση (Δευτέρα 23/01) που πραγματοποιήθηκε για την καταγγελία του εμπρησμού της κατάληψης libertatia από ομάδα φασιστών την Κυριακή, έγιναν 5 συλλήψεις διαδηλωτών. Ενώ στους φασίστες που έκαψαν ένα ολόκληρο κτήριο χωρίς να γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν ή όχι άνθρωποι μέσα η αστυνομία έδωσε πλήρη κάλυψη, στην χθεσινή διαδήλωση η αστυνομία έστησε μπλόκο με κλούβες και επιτέθηκε με χημικά.Οι συλλήψεις αυτές που ακολούθησαν το φασιστικό εμπρησμό της κατάληψης υπάγονται στην πολιτική της φασιστικοποίησης που προωθούν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που υπηρετούν κάθε φορά τα συμφέροντά τους. Πολιτική που είναι αναγκαίο συμπλήρωμα της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, ώστε να καταστέλλει τις αντιστάσεις και να τρομοκρατεί. Εκτός αυτών, δίνουν πράσινο φως για την συνέχιση και αποθράσυνση των φασιστικών επιθέσεων.


Σήμερα οι συλληφθέντες επίκειται να περάσουν από την Εισαγγελία Πρωτοδίκων προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες που δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί. Περίπου 200 άτομα βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Σύμφωνα με καταγγελίες των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς έχουν υποστεί κακοποίηση.


Κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις φασιστικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com