....................................................

22 Ιαν 2018

Καταγγελία για τις φασιστικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη

Καταγγελία για τις φασιστικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη

Στις 21 του Γενάρη φασιστικές ομάδες, εκμεταλλευόμενες το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, επιτέθηκαν σε πολιτικούς χώρους. Συγκεκριμένα, ομάδα με φασιστικά χαρακτηριστικά έβαλε φωτιά στην κατάληψη Libertaria, με αποτέλεσμα το κτήριο να καταστραφεί. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία, ανάλογη ομάδα επιτέθηκε στον Ε.Κ.Χ. «Σχολείο» και απωθήθηκε από την περιφρούρηση. Τέλος, υπήρξε προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, να προσεγγιστεί και να χτυπηθεί η πολιτική αντισυγκέντρωση που λάμβανε χώρα στην περιοχή της Καμάρας. 

Οι επιθέσεις αυτές, είναι φυσική συνέχεια και συνέπεια του σοβινιστικού και εθνικιστικού κλίματος που δημιουργήθηκε στην πόλη όλες αυτές τις μέρες, με αφορμή το ζήτημα του ονόματος. Κλίμα το οποίο στράφηκε και ενάντια σε κάθε πολιτική δύναμη που δεν δέχεται να παρασυρθεί από αυτό. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της γενικευμένης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που βρίσκεται σε όξυνση. Αποτελεί κομμάτι της ίδιας πολιτικής που οδηγεί στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, σε συλλήψεις πολιτικών προσφύγων, σε διώξεις και απολύσεις συνδικαλιστών, σε απαγορεύσεις διαδηλώσεων.

Απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση της φασιστικής βίας απαιτείται η μαζική καταγγελία των φασιστικών επιθέσεων και η συγκρότηση μετώπων πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά και θρέφει την κάθε φασιστική ομάδα.

Μαζική καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης

Θεσσαλονίκη, 22 Γενάρη 2018

Κ. Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/1/18, 10:41 μ.μ.

    Μεγάλη ήττα το προχθεσινό. Ήττα για όλο το αντιφασιστικό κίνημα.Μερικές δεκάδες φασισταριά με πρόσχημα το εθνοκαμένο συλλαλητήριο αλώνιζαν στις γειτονιές της Σαλονίκης με κράνη,στυλιάρια και σουγιάδες. Επιτέθηκαν σε τρείς αυτοοργανωμένους χώρους,τραυμάτισαν κόσμο και δεν υπήρχε καμία άμυνα ή απάντηση. Απούσα σύσσωμη η εξωκ. Αριστερά και αρκετά κομμάτια της αναρχίας.Κρίμα,πολύ κρίμα.
    ΑκΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com