....................................................

12 Ιαν 2018

Γιάννενα: Ανταπόκριση από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 12/1) απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που προωθούν κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ, πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία.
Παρά την απραξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στη συγκέντρωση που καλούνταν από το ΕΚΙ (που ελέγχει το ΠΑΜΕ), πήραν μέρος περίπου 500 άτομα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ, η ΕΣΕ, η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ, η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.
Οι δυνάμεις μας σήμερα μέσω της διαδήλωσης, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησαν με προκηρύξεις, πανό και παρεμβάσεις στην πόλη, στους χώρους δουλειάς και στο πανεπιστήμιο, να αναδείξουν την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης του λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο και στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών.
Το κρίσιμο σημείο από δω και πέρα παραμένει η συνέχιση και η μαζικοποίηση του αγώνα από τον ίδιο το λαό, που είναι ο μόνος ο οποίος με την πάλη του μπορεί να βάλει φραγμό στην βάρβαρη αυτή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com