...................

18 Δεκ 2017

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, περνάμε στην αντεπίθεση!

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, περνάμε στην αντεπίθεση!

Οραματικά, προωθητικά, αιτήματα αντεπίθεσης, προπαντός όχι «λίγα και αμυντικά». Αιτήματα-συνθήματα που εξασφαλίζουν τον «σωστό προσανατολισμό», αιτήματα που πρέπει να μπαίνουν προαπαιτούμενα για την κοινή δράση, αιτήματα που φοράνε καπέλο στους συλλόγους, συνθήματα που βροντοφωνάζουνε στις πορείες. Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται!

1. «Δώστε λεφτά για την παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία!». Όμορφα, ωραία και κοστολογημένα. Όπερ και εγένετο, πουλήθηκαν τόσοι πύραυλοι-βλήματα (για πόλεμο ενάντια στους λαούς βέβαια, αλλά γι'αυτό πουλιούνται οι πύραυλοι), όμως για κάποιον περίεργο λόγο το αστικό κράτος δεν φρόντισε να διοχετεύσει το κονδύλιο στο φοιτητικά συγγράμματα, αλλά εκεί που το ίδιο έκρινε. Ίσως αν διαγραφεί το χρέος την επόμενη φορά να έχουμε καλύτερη τύχη. Θα το καταθέσουμε στην βουλή με νομοθετική ρύθμιση.

2. «Αύξηση της χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ». Εδώ και αν πετύχαμε λαμπρή νίκη! 41 ολόκληρα εκατομύρια έδωσε η αντιφατική κυβέρνηση που την πιέζουμε από τα κάτω και από τα αριστερά! Αν μάλιστα πάψει να βάζει τα ΜΑΤ μπροστά στις συνόδους, ανοίξει τις πόρτες της συνδιοίκησης και μας δώσει θεσούλες να ασκούμε τον φοιτητικό και κοινωνικό έλεγχο, τότε θα μπορούμε να διανείμουμε και να διαχειριστούμε τα κονδύλια σύμφωνα με τις «σύγχρονες ανάγκες».

3. «Εναία ανώτατη/τριτοβάθμια εκπαίδευση». Με τις καταργήσεις των ΤΕΙ και την συγχώνευση τους στα νέα ενοποιημένα ιδρύματα ανά περιφέρεια, καταργείται επί τέλους ο διαχωρισμός ΑΕΙ-ΤΕΙ και γίνεται το πρώτο βήμα για την κατάργηση του διαχωρισμού πνευματική-χειρονακτικής εργασίας (με δίχρονη πιστοποίηση). Μάλιστα, με ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο (αυτό το είχε κάνει η Διαμαντοπούλου), πλέον αν διώξουμε τις εταιρίες από τις σχολές (θα πούμε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να τις διώξει) , η γνώση μπορεί να αποκτήσει ξανά τον απελευθερωτικό της ρόλο.

Με τέτοιες εξελίξεις, περνάμε στην αντεπίθεση!

1 σχόλιο:

  1. Ξέχασες την υποχρεωτικότητα του Λυκείου που πλέον καθιερώνει το ενιαίο 12χρονο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ή μήπως 14χρονο;). Τόσες κατακτήσεις δε προλαβαίνουμε να τις εμπεδώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com