Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

8 Νοε 2017

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ PLEGMANET

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου Ν.Ν. από την εργολαβική εταιρία Plegmanet, η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει απολύσει δεκάδες εργαζόμενους με πρόσχημα την αποδοτικότητα τους στις πωλήσεις. Στηριζόμενη στη βαρβαρότητα των μνημονίων αλλά και στην ανυπαρξία σωματείου, έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους της έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας, μερική απασχόληση, υπερωρίες και ψυχολογική πίεση (που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο σημείο παραίτησης) για να πουλάει ο εργαζόμενος περισσότερο.
Εκμεταλλευόμενες την ανεργία οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούν σαν αναλώσιμους τους εργαζόμενους, βάζοντας άπιαστους στόχους απόδοσης, για να μπορούν να βγάλουν όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται από την εργασία τους. Όταν κρίνουν ότι ο εργαζόμενος δεν είναι «αποδοτικός» ή τους κοστίζει ακριβά (θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης κ.τ.λ), ή αντιδρά και απεργεί τον απολύουν, και πάνε στον επόμενο.

Έτσι και εδώ η πραγματική αιτία της απόλυσης είναι ότι ο εργαζόμενος Ν.Ν., μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, είχε απεργήσει στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη δημιουργώντας "κακό προηγούμενο" στην επιχείρηση, που θέλει να στείλει μήνυμα συμμόρφωσης και υποταγής στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος από τους τρεις εργαζόμενους που απολύθηκε μιας και η εργοδοσία είχε ήδη "φροντίσει" να απολύσει και τους άλλους δύο: η μία απολύθηκε δύο μέρες μετά την απεργία(!) και ο δεύτερος είκοσι μέρες μετά (δύο μέρες πριν κλείσει χρόνο, ώστε να μην πάρει αποζημίωση)!

Η βάρβαρη πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμα εργαλεία στις ορέξεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας πρέπει να βρει απέναντι ένα αγωνιστική κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
• ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: