9 Νοε 2017

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Plegmanet την Παρασκευή 10/11, 6:30 μ.μ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην PlegmaNet» χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα εργατικά σωματεία και συνδικαλιστές, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις κινήσεις γειτονιάς που εξέδωσαν ψηφίσματα αλληλεγγύης και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 30 Οκτώβρη στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά την τριμερή που έγινε για την απόλυση του εργαζόμενου Ν.Ν. στην εταιρεία plegmanet.

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην Επιθεώρηση η οποία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο σε σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους που ήρθαν για να παρασταθούν και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα του εργαζόμενου. Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας συνεχίζει να λειτουργεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ο προπηλακισμός και οι απειλές στους συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να μπουν στην επιθεώρηση συμπληρώνει την αναλγησία των «συμφιλιωτικών» θεσμών που αρνήθηκαν αρχικά ακόμη και την καταγγελία του απολυμένου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη 2017, ο συνάδελφος που δούλευε ήδη εξήμισι μήνες στην εταιρεία, μετά τη λήξη της βάρδιας στις 5/9, απολύθηκε.

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά προστατευμένα από τη μνημονιακή εργατική νομοθεσία που επεκτείνει την ασυδοσία τους, ευνοημένα από το αδιέξοδο που δημιουργείται στο λαό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν διστάζουν να ταυτίζουν την συνδικαλιστική δράση με την τεμπελιά και να απολύουν οποιονδήποτε συμμετέχει ακόμη και σε μια 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Ο εργοδότης της PlegmaNet απέλυσε εργαζόμενους που εργάζονταν πάνω από 6 ή και 11 μήνες απλά και μόνο γιατί πήραν μέρος στην απεργία. Όπως καταγγέλθηκε και στην επιθεώρηση, ελέγχει ακόμη και τα φρονήματα των υπαλλήλων του ζητώντας να ενημερωθεί για το αν ανήκαν κάποτε ακόμη και σε φοιτητικές παρατάξεις!

Οι απολύσεις έχουν στόχο την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στην εργοδοσία, τον εξαναγκασμό τους να δουλεύουν με άθλιες συνθήκες εργασίας υπό την πίεση και τον φόβο. Γι αυτό ο αγώνας μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και ταυτόχρονα αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο χώρο δουλειάς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας, σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς, αγωνιστές και εργαζόμενους στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Plegmanet (Γερακίου 26, μετρό Σεπόλια), την Παρασκευή 10/11, στις 6.30 μμ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ν.Ν. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
1/11/2017
Πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην PlegmaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com