14 Νοε 2017

Διαδήλωση στην αεροπορική βάση του Αράξου (βίντεο και φωτογραφίες) - Κάλεσμα στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου


Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια των αμερικανών για την «αναβάθμιση» της βάσης του Αράξου την Κυριακή 12 Νοέμβρη περίπου 200 διαδηλωτές ξεκινώντας από το χωριό Λακόπετρα, κατευθύνθηκαν στην πύλη της αεροπορικής βάσης με αντιιμπεριαλιστικά-αντινατοϊκά συνθήματα. Στην πορεία συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι , ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Παρέμβαση στην Δυτική Ελλάδα, ΛΑΕ, Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, ΕΕΚ, Δυσήνιος Ίππος (ΑΠΟ) και η Ταξική Αντεπίθεση. Με παρεμβάσεις στα χωριά γύρω από την βάση η ΛΑ-ΑΑΣ τις προηγούμενες μέρες προπαγάνδισε στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας το ραντεβού της Κυριακής.

Για την ΛΑ-ΑΑΣ οι επιδιώξεις μόνο των αμερικανών μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν και θα πρέπει να βρουν μπροστά τους τη δυναμική απάντηση του λαού της περιοχής. Μπροστά στα φιλοπόλεμα πυρηνικά σχέδια των ιμπεριαλιστών οι πρωτοβουλίες για μαζικές κινητοποιήσεις είναι αναγκαίες. Η ΛΑ-ΑΑΣ από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στην επιφάνεια τα σχέδια των αμερικανών και η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με αυτά ξεκίνησε καμπάνια στην κατεύθυνση συγκρότησης αντινατοϊκού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος . Αυτές οι κινητοποιήσεις (Δευτέρα 6/11 και Κυριακή 12/11) έδωσαν το πρώτο στίγμα, θα πρέπει όμως να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση αφήνοντας πίσω λογικές εγκλωβισμού του ζητήματος μέσα στα δημοτικά και περιφερικά συμβούλια.

Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου 15-16-17 Νοέμβρη είναι το νέο κάλεσμα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό. Τα συνθήματα που γράφτηκαν στην πύλη του Πολυτεχνείου το 1973 « Έξω οι ΗΠΑ-Έξω το ΝΑΤΟ» είναι ακόμα επίκαιρα και με αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα του Νοέμβρη στο σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 15-16-17 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com