Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

18 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στη Σάμο

Με μικρή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου δεν αποπειράθηκαν καν να καλέσουν σε συνελεύσεις εν όψει της επετείου, μόνο περιορίστηκαν σε αποφάσεις των ΔΣ στα οποία εκπροσωπείται μόνο το ΜΑΣ. Οι δυνάμεις που ελέγχονται από το ΚΚΕ (ΜΑΣ και ΕΚΣ) επέλεξαν φέτος να πρωτοτυπήσουν. Έτσι αντί για τη συνηθισμένη συγκέντρωση που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία και την πορεία στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, επέλεξαν συγκέντρωση στο Στάδιο (απόμερη περιοχή) και κατάληξη στο κτίριο του Μαθηματικού για την πραγματοποίηση των ομιλιών. Μια επιλογή απομόνωσης από τον κόσμο, με αποκλειστικά φοιτητικοκεντρικό προσανατολισμό. Μια επιλογή που στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντιφασιστική Κίνηση.

Η ΛΑ - ΑΑΣ κινήθηκε δραστήρια όλες τις προηγούμενες μέρες καλώντας σε συμμετοχή λαού και νεολαίας στη διαδήλωση. Την Τετάρτη πραγματοποίησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής» η οποία συνοδεύτηκε από ένα πολιτικό χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στη χούντα και την εξέγερση του Νοέμβρη. Την Παρασκευή η ΛΑ - ΑΑΣ κάλεσε σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου συγκρότησε ένα αρκετά μαχητικό και μαζικό μπλοκ με το οποίο πορεύτηκε στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων.

Η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας της, αλλά καλούσε το ίδιο απόγευμα σε εκδήλωση στο Βαθύ με θέμα τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική ουράς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: