18 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στη Σάμο

Με μικρή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου δεν αποπειράθηκαν καν να καλέσουν σε συνελεύσεις εν όψει της επετείου, μόνο περιορίστηκαν σε αποφάσεις των ΔΣ στα οποία εκπροσωπείται μόνο το ΜΑΣ. Οι δυνάμεις που ελέγχονται από το ΚΚΕ (ΜΑΣ και ΕΚΣ) επέλεξαν φέτος να πρωτοτυπήσουν. Έτσι αντί για τη συνηθισμένη συγκέντρωση που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία και την πορεία στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, επέλεξαν συγκέντρωση στο Στάδιο (απόμερη περιοχή) και κατάληξη στο κτίριο του Μαθηματικού για την πραγματοποίηση των ομιλιών. Μια επιλογή απομόνωσης από τον κόσμο, με αποκλειστικά φοιτητικοκεντρικό προσανατολισμό. Μια επιλογή που στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντιφασιστική Κίνηση.

Η ΛΑ - ΑΑΣ κινήθηκε δραστήρια όλες τις προηγούμενες μέρες καλώντας σε συμμετοχή λαού και νεολαίας στη διαδήλωση. Την Τετάρτη πραγματοποίησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής» η οποία συνοδεύτηκε από ένα πολιτικό χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στη χούντα και την εξέγερση του Νοέμβρη. Την Παρασκευή η ΛΑ - ΑΑΣ κάλεσε σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου συγκρότησε ένα αρκετά μαχητικό και μαζικό μπλοκ με το οποίο πορεύτηκε στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων.

Η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας της, αλλά καλούσε το ίδιο απόγευμα σε εκδήλωση στο Βαθύ με θέμα τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική ουράς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com