Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

17 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη

Το φετινό Πολυτεχνείο χαρακτηρίστηκε από μικρότερη προσέλευση σε σχέση με άλλες χρονιές, αποτύπωσε όμως την διάθεση ενός μαζικού αγωνιστικού δυναμικού να παλέψει. Σίγουρα δεν βοήθησε η δυνατή βροχή που απέτρεψε ένα κομμάτι κόσμου, όμως το κυρίαρχο ζήτημα υπήρξε η κινηματική ύφεση και οι ασχήμιες που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα. Στο κομμάτι των φοιτητών, αν και το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη κινητικότητα με συνελεύσεις, αυτή δεν κλιμακώθηκε προς το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να μην έχουν μαζικότητα άλλων επετείων.


Από τον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ ξεκίνησαν όλα τα μπλοκ και πορεύτηκαν προς το Αμερικάνικο προξενείο, για να επιστρέψουν προς το Πολυτεχνείο, κλείνοντας τα πανό σε διαφορετικά σημεία. Κεφαλή της πορείας ήτανε οι φοιτητικοί σύλλογοι, ακολούθησαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο πανό αναρχικών οργανώσεων, η ΟΚΔΕ, ενώ πανό είχανε επίσης η ΛΑΕ, η ΔΕΑ και το Ξεκίνημα. Από τον ίδιο χώρο είχε ξεκινήσει νωρίτερα και το ΚΚΕ με την ΚΝΕ, χωρίς να μπορούν να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μπλοκ τους.
Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ, των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΚΚΕ(μ-λ), είχε παλμό, συγκρότηση και πλατύτητα, τηρουμένων των αναλογιών. Έδωσε την δυνατότητα για την έκφραση ενός δυναμικού σε σωστή πολιτική κατεύθυνση. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποίησαν πλατιές παρεμβάσεις τόσο κατά την διάρκεια της εβδομάδας στις σχολές, όσο και με το τραπεζάκι τους στον χώρο του Πολυτεχνείου, δράση που αντανακλάστηκε στο μπλοκ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: