17 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στη Ξάνθη

Κάτω από δυνατή βροχή και με μικρή μαζικότητα έγινε η φετινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Περίπου δύο εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κάτω από τα πανό των ΕΑΑΚ, των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, της ΕΛΜΕ και ενός α/α μπλοκ που ακολουθούσε με κάποια απόσταση. Πανό είχαν επίσης η ΛΑΕ και το ΣΕΚ, αλλά με ελάχιστο κόσμο.

Ο σύλλογος φοιτητών δεν κατάφερε να κάνει συνέλευση και να πάρει κάποια απόφαση για τον εορτασμό, έτσι η συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο οργανώθηκε από φοιτητικές παρατάξεις (Αγωνιστικές Κινήσεις, ΕΑΑΚ), ενώ η ΚΝΕ -ως συνήθως- κάλεσε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία (η οποία ήταν ιδιαίτερα άμαζη).

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κινήθηκαν αρκετά δραστήρια το προηγούμενο διάστημα, τόσο για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, όσο και για την πορεία. Από το πρωί της Παρασκευής με τραπεζάκι, αφίσες, έντυπο υλικό και αρκετό κόσμο, παρέμβηκαν στο Πολυτεχνείο, από το οποίο όμως πέρασε ελάχιστος κόσμος.

Μαζί με τη ΛΑ-ΑΑΣ συγκρότησαν ένα μαζικό μπλοκ που αποτέλεσε και τον ζωντανό πυρήνα της πορείας με συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό, ενάντια στην ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com