Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

17 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στη Ξάνθη

Κάτω από δυνατή βροχή και με μικρή μαζικότητα έγινε η φετινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Περίπου δύο εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κάτω από τα πανό των ΕΑΑΚ, των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, της ΕΛΜΕ και ενός α/α μπλοκ που ακολουθούσε με κάποια απόσταση. Πανό είχαν επίσης η ΛΑΕ και το ΣΕΚ, αλλά με ελάχιστο κόσμο.

Ο σύλλογος φοιτητών δεν κατάφερε να κάνει συνέλευση και να πάρει κάποια απόφαση για τον εορτασμό, έτσι η συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο οργανώθηκε από φοιτητικές παρατάξεις (Αγωνιστικές Κινήσεις, ΕΑΑΚ), ενώ η ΚΝΕ -ως συνήθως- κάλεσε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία (η οποία ήταν ιδιαίτερα άμαζη).

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κινήθηκαν αρκετά δραστήρια το προηγούμενο διάστημα, τόσο για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, όσο και για την πορεία. Από το πρωί της Παρασκευής με τραπεζάκι, αφίσες, έντυπο υλικό και αρκετό κόσμο, παρέμβηκαν στο Πολυτεχνείο, από το οποίο όμως πέρασε ελάχιστος κόσμος.

Μαζί με τη ΛΑ-ΑΑΣ συγκρότησαν ένα μαζικό μπλοκ που αποτέλεσε και τον ζωντανό πυρήνα της πορείας με συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό, ενάντια στην ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: