16 Νοε 2017

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ για τα γεγονότα στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Καταγγέλλουμε απερίφραστα, στους φοιτητές και στον εργαζόμενο λαό, τα γεγονότα που εξελίχτηκαν, στον χώρο του Πολυτεχνείου. Μερικές δεκάδες τραμπούκοι, αυτοανακυρησόμενοι σε «κατάληψη πολυτεχνείου», απόκλεισαν και αποκλείουν με φασιστικό τρόπο, την είσοδο, στο χώρο του πολυτεχνείου, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων. Τη στιγμή που το σύστημα, ολομέτωπα, επιτίθεται με ΜΑΤ, κατατρομοκράτηση και καλλιέργεια κλίματος «βίας και ανομίας», στη συμμετοχή του κόσμου στον τριήμερο εορτασμό και την πορεία, αυτή η ενέργεια λειτουργεί, εκ των πραγμάτων, προβοκατόρικα και βοηθητικά στην προσπάθεια του συστήματος. Τη στιγμή που το σύστημα, συνολικότερα, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες λαού και νεολαίας, αυτή η ενέργεια είναι βούτυρο στο ψωμί και αυτής τη κυβέρνησης, για όλο και αντιδραστικότερες εξελίξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, τέτοιου τύπου τραμπούκικες-παρακρατικές ομάδες, με αναφορά στο χώρο της αναρχίας, χτυπάνε εκδηλώσεις της λαϊκής πάλης και του κινήματος. Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, θυμίζοντας φασιστικές πραχτικές, έχουν γίνει αντίστοιχου τύπου παρακρατικά χτυπήματα σε στέκια νεολαίας, αριστερές οργανώσεις, εκδηλώσεις του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος.

Ειδικότερα όταν, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης «κατάληψης» εναντιώνεται στην αριστερά, την οργανωμένη πάλη και τις λαϊκές οργανώσεις, συμβάλει στο αντικομμουνιστικό/αντιαριστερό παραλήρημα, που καθημερινά εξαπολύει υπό τη μορφή τρομουστερίας το σύστημα. Ειδικότερα όταν, όλη την αντιλαϊκή πολιτική, την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί πιστά όλα τα παραπάνω, αποκρύπτεται το πραγματικό περιεχόμενο της αριστεράς και των λαϊκών αγώνων. Ειδικότερα όταν, τσουβαλιάζεται το περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, με το σημερινό πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τα κόμματα του συστήματος, συμβάλλει στην χρόνια προσπάθεια του συστήματος και όλου του ακροδεξιού εμετού, να κατασυκοφαντήσει στη νεολαία και το λαό, το πραγματικό μήνυμα της εξέγερσης.

Αυτό που αρμόζει σε τέτοιου τύπου φασιστικές και προβοκατόρικες ενέργειες, είναι η απομόνωση από το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Η υπεράσπιση του Πολυτεχνείου, του μηνύματος της εξέγερσης, της καθημερινής πάλης του λαού, περνάει μέσα από την πλήρη καταγγελία και απομόνωση τέτοιων ομάδων και πρακτικών. Περνάει μέσα από τη μαζική υπεράσπιση του ασύλου, του δικαιώματος να βρίσκεται η νεολαία, οι σύλλογοι, ο εργαζόμενος λαός και οι οργανώσεις του, μέσα στο Πολυτεχνείο, για να τιμούν αγωνιστικά, την επέτειο μιας εξέγερσης-καρφί στο μάτι του συστήματος.

ΟΛΟΙ:

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Αγωνιστικών Κινήσεων, 6.30μμ στο «Εκτός των Τειχών», Πέμπτη 16/11

ΣΤΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com