8 Νοε 2017

Για την κατεύθυνση καταπάτησης του Ασύλου στον χώρο της ΑΣΟΕΕ


Καμία υποταγή στην κατεύθυνση καταπάτησης του Ασύλου! 
Να προφυλάξουμε τα εργαλεία πάλης μας!

Με μία αρκετά προσεγμένη ανακοίνωση, η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ μας ενημερώνει για το κλείσιμο των μαθημάτων την Τετάρτη 8/11, μεταξύ των ωρών 11.00 με 15.00! Οι πρυτανικές αρχές, με μαεστρία, μεταχειρίζονται το θέμα των τοξικομανών γύρω από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να στρώσουν το έδαφος για την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους της σχολής.

Στην ανακοίνωση της, καλεί τους θεσμούς της Πολιτείας να αναλάβουν δράση απέναντι στην συγκέντρωση των τοξικομανών στον γειτονικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, τους εγκαλεί που δεν έχουν ήδη παρέμβει, ενώ με την παύση των μαθημάτων προσπαθεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Τα παραπάνω αποτελούν καθαρή προετοιμασία για την καταπάτηση του Ασύλου και ανοιχτή πρόκληση για τον φοιτητικό Σύλλογο της ΑΣΟΕΕ.

Η ανακοίνωση της πρυτανείας υποτιμάει καθαρά την νοημοσύνη των φοιτητών, μιας και όλοι ξέρουμε -όπως και η ίδια η πρυτανεία- ότι η κατάσταση με το στίβαγμα των τοξικο-εξαρτημένων στο Πεδίον του Άρεως, ακόμα και η διακίνηση των ναρκωτικών στην γύρω περιοχή, είναι διαδικασία που διεξάγεται με την συμμετοχή και υπό την εποπτεία των κατά τα άλλα υπεύθυνων για την επίλυση των ζητημάτων, θεσμών της Πολιτείας (βλ. αστυνομία).

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό, είναι το όλο σκηνικό καταπάτησης του Ασύλου που στήνεται από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες παίζουν μια χαρά τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί από το σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ. Και καμία αφορμή δεν αφήνεται να πάει χαμένη. Με τελευταίο παράδειγμα την στοχευμένη έκταση που δόθηκε σε συγκεκριμένες πρακτικές τυφλής βίας, που πρέπει να απομονωθούν από τους φοιτητές, έρχεται τώρα η ψευδεπίγραφη ευαισθησία της Συγκλήτου απέναντι στο θέμα των τοξικομανών και στην παρεμπόδιση των μαθημάτων λόγω αυτού.

Δεν είχαν την ίδια ευαισθησία οι πρυτανικές αρχές, όταν τα προηγούμενα χρόνια, στοχοποιώντας τους μετανάστες μικροπωλητές με αφορμή την καταπολέμηση του παρεμπορίου, καλούσαν τα ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο τα οποία διέκοπταν τα μαθήματα με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Η είσοδος των δυνάμεων καταστολής, δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ δεν άργησε να γίνει ξεκάθαρος και ο ρόλος τους όταν αυτές εισέβαλαν σε χώρους αριστερών πολιτικών δυνάμεων, συλλάμβαναν φοιτητές που προσπαθούσαν να υπερασπιστούν το Άσυλο ή παρεμπόδιζαν με την δράση τους την ολοκλήρωση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών του φοιτητικού Συλλόγου.

Απέναντι στη συγκροτημένη προσπάθεια από μεριάς συστήματος να καταπατήσει το δικαίωμα λαού και νεολαίας στο Άσυλο, ώστε να οργανώνουν τον αγώνα τους, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα και να υπερασπιστεί την κατάκτηση του. Αν οι φορείς του συστήματος από μεριά τους, δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη προκειμένου να χτυπήσουν την δυνατότητα της νεολαίας να οργανώσει και να προφυλάξει τους αγώνες της, εμείς πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία να συγκροτηθούμε, να ξαναζωντανέψουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες και να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση. Ο φοιτητικός Σύλλογος και η πολιτική του δράση είναι που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, να προφυλάξουμε το Λαϊκό Άσυλο από οπιαδήποτε παρέμβαση δυνάμεων καταστολής! Η διασφάλιση του δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ είναι υπόθεση όλων μας!

http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com