18 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα

Όπως και στις υπόλοιπες πόλεις έτσι και στα Γιάννενα, η χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο ήταν ελαφρώς πιο "υποτονική" από άλλες χρονιές. Αυτό εκφράστηκε και στα μπλοκ της διαδήλωσης. Τα πανό των συλλόγων και των σωματείων δεν είχαν μαζικότητα και πλατύ κόσμο.
Στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 500 άτομα. Συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΛΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η ΔΡΑΣΥ, το ΣΕΚ, η ΛΑ-ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΠΟΡΕΙΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ καθώς και συλλογικότητες της αναρχίας.
Τα μπλοκ μας προσπάθησαν με παλμό και συγκρότηση να δώσουν το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα όπως αρμόζει στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου. 
Έγιναν δύο διαδηλώσεις αφού το ΚΚΕ, που καλούσε - για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια - στο ίδιο μέρος με τους υπόλοιπους (Δόμπολη), ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα και ακολούθησε δική του διαδρομή. Περίπου 250 άνθρωποι συμμετείχαν στα μπλοκ του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com