27 Νοε 2017

Γιάννενα: Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση έξω από δικαστήρια ενάντια στις συλλήψεις εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ πρώην "Καρυπίδης"

Την Κυριακή 26/11 μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη των σούπερ μάρκετ ‘’MARKET IN’’ (πρώην ‘’Καρυπίδη’’), η αστυνομία πήγε στα σπίτια τους και προχώρησε σε συλλήψεις δύο πρώην εργαζόμενων, ενώ αναζητούσε και άλλους, μαζί και τα μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι εδώ και καιρό διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Το δικαστήριο της Δευτέρας 27/11 αποφάσισε αναβολή της υπόθεσης. Προκηρύχτηκε απεργία στα ‘’MARKET IN’’ για την Τετάρτη 29/11. Στόχος της χθεσινής επίθεσης είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζομένου που θέλει να αντισταθεί στον εργασιακό "μεσαίωνα", που προσπαθεί να επιβάλλει η επίθεση του κεφαλαίου και των εργοδοτών, απέναντι στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ από το πρωί, κατήγγειλε με ντουντούκα στην πόλη την κρατική καταστολή και κάλεσε το γιαννιώτικο λαό σε συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου και έκανε παρέμβαση με μπλοκ, πανό και προκήρυξη. Με πανό ήταν και το ΕΚΙ (ΠΑΜΕ) και η Attack.

Υ.Γ. Σε γελοίες κινήσεις του ΠΑΜΕ να κρύψει το πανό της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (ήρθαν βλέπεις και κανάλια) και σε ‘’νουθεσίες’’ να μην το ανοίξουμε και να πάμε παραπέρα, προκρίνουμε τα ζητήματα της κρατικής καταστολής και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ως πολύ σοβαρά για το λαό. Και ο λαός οφείλει και μπορεί να αντιμετωπίσει και εκείνα και τα αλλά.1 σχόλιο:

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com