10 Νοε 2017

Για τον Κώστα Βεργόπουλο

Σαν πολιτική θέση οι απόψεις του Κώστα Βεργόπουλου βρισκόνταν πολλές φορές -τις περισσότερες- στον αντίποδα του δικού μου πολιτικού χώρου. Τόσο την εποχή της εισαγωγής των θεωριών του Σαμίρ Αμίν και της «αριστερής» συμβουλής στο ΠΑΣΟΚ, όσο και αργότερα με την περίφημη «αντιπαγκοσμιοποίηση» και την στήριξη του ρεύματος που οδήγησε στην έλευση του Σύριζα. Φρόντισε τουλάχιστον να μην εκτεθεί με ανταμοιβές κυβερνητικών θέσεων όπως άλλοι. Παρέμεινε να «συμβουλεύει».

Βέβαια πολύ πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του παλιού του φοιτητή στο Οικονομικό Θεσσαλονίκης -που σημειωτέον «έκοψε» δύο φορές στο ίδιο μάθημα- και ήταν από τους παρουσιαστές του βιβλίου «Παγκοσμιοποίηση η πτώση του μύθου». Είπε αρκετά «καλά λόγια» και με μίαν έννοια είναι από τους πρώτους που έσπασε -ακόμη και άθελα του- την «υγειονομική ζώνη» στο πρώτο «κανονικό» βιβλίο που κυκλοφόρησαν οι τότε εκδόσεις «Σημαία» - μετέπειτα «Εκτός των Τειχών». Μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζει ένα αποχαιρετισμό από τον παλιό του φοιτητή…

Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com