27 Νοε 2017

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Για τη σημερινή συγκέντρωση και συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου για το ζήτημα της συγχώνευσης


Μετά τη συνάντηση των Σωματείων μας με τη Διοίκηση την προηγούμενη εβδομάδα, με παρέμβαση και της ΠΟΕΔΗΝ (δια του Προέδρου της), πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διαμαρτυρία των εργαζομένων, με την παρουσία εργαζομένων και των Σωματείων των τριών Νοσοκομείων. Επίσης παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ (Από την παράταξη του ΠΑΜΕ).

Η Διοίκηση και στη σημερινή συνάντηση, αρκέστηκε να αναφερθεί γενικόλογα στην επιδίωξη για ανάπτυξη, χωρίς να δίνει πληροφορίες (και πως θα μπορούσε;) ούτε για το πως θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες, ούτε για το αν θα υπάρξουν προσλήψεις ή ενίσχυση σε προσωπικό ή αν το ήδη υπάρχων προσωπικό θα...τα κάνει όλα!

Στο βασικό ζήτημα που αφορούσε το οργανόγραμμα και το νέο οργανισμό, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, ούτε στη θέση μας ότι η ενιαιοποίηση των Νοσοκομείων θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα που είχε και η ενιαιοποίηση με το ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ή το ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ, ότι θα οδηγήσει δηλαδή σύντομα στο κλείσιμο και τη συγχώνευση υπηρεσιών, είτε στο Σισμανόγλειο είτε στο Α. Φλέμιγκ. Είναι φανερό ότι καθώς οι αποχωρήσεις του γερασμένου προσωπικού θα αυξάνονται, οι προσλήψεις όχι μόνο θα γίνονται με το σταγονόμετρο (αν γίνονται), δεν θα ισοφαρίζουν βεβαίως σε καμία περίπτωση (αποχωρήσεις - προσλήψεις).

Στην περίπτωση μάλιστα επιδίωξης να αναπτυχθεί οποιαδήποτε νέα υπηρεσία, βγάζει μάτι ότι θα πρέπει να κλείσει κάτι άλλο! Μπορεί, εν τέλει αυτό να είναι το σχέδιο της "ανάπτυξης" αλλά και οι εργαζόμενοι, δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε με το ζόρι.

Και δεν είναι υποχρεωτικό γιατί έχει περάσει και στο παρελθόν ...ανάπτυξη στην πλάτη μας! Αυτό που άφησε πίσω της είναι το κουφάρι της Πτ. Μπόμπολα, το κομμένο στη μέση Φλέμιγκ, τα κλειστά κρεβάτια και το σφραγισμένο Παπαδημητρίου. (Για να αναφέρουμε μόνο τα πρόσφατα.)

Και τότε και τώρα, το επιχείρημα ήταν το ίδιο, ανεξάρτητα από τις...καλές προθέσεις.

Οι Διοικήσεις ορκίζονται στην εξυπηρέτηση των ασθενών και στην ανάπτυξη που θα έρθει αλλά και στο "νοικοκύρεμα" που τάχα θα σώσει την κατάσταση, αφού δυστυχώς "λεφτά δεν έχουμε". Και τότε και τώρα, η λύση θα έρθει με έξυπνες κινήσεις, ανακύκλωση του προσωπικού που φαίνεται ότι μπορεί ν γίνει πιο λάστιχο απ' όσο είναι σήμερα και αναβάθμιση εξοπλισμού από "δωρεές" φιλανθρώπων.
Δυστυχώς αυτή την τακτική επιμένει να ακολουθεί και η σημερινή Διοίκηση, επιμένοντας σ' ένα διάλογο - μονόλογο να αγνοεί τα αιτήματα και τις θέσεις μας και να επαναλαμβάνει μονότονα το δικό της εθνοσωτήριο σχέδιο!

Εμείς πάντως θα συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε το αίτημα, πως τα Νοσοκομεία πρέπει να μείνουν ανεξάρτητα, με προοπτική ανάπτυξης, πως δεν πρέπει να προετοιμαστεί το θεσμικό πλαίσιο των καταργήσεων υπηρεσιών, το κλείσιμο του Φλέμιγκ, την υποβάθμιση Παίδων και Σισμανογλείου.

Θα επιμένουμε ακόμα, πως δεν υπάρχουν καλύτεροι υποστηρικτές της ανάπτυξης από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Από τους Νοσηλευτές, τις τραπεζοκόμες, τους Τεχνικούς, Διοικητικούς κλπ. που σήμερα είναι το μοναδικό αποκούμπι των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες. Γι' αυτό ας μην επιχειρούν να μας μπερδέψουν, να μας κάνουν συνυπεύθυνους, λες και εμείς διοικούμε τα Νοσοκομεία και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το χάλι τους. Πως φταίμε και μεις για την έλλειψη προσωπικού, για τα σεντόνια που δεν υπάρχουν, για τα φάρμακα που λείπουν, για την καθαριότητα που είναι λειψή...

Μαζί με τους Μαζικούς φορείς της περιοχής και τους εργαζόμενους εμείς θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων και μαζί την ανάπτυξή τους για την εξυπηρέτηση του λαού.

Τα Σωματεία μας, σύντομα θα ανακοινώσουν νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις και στην έλλειψη προσωπικού.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ "ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ!
ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com